Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Aston Martin va primi o crestere a performantei sustinuta de Lucid

Aston Martin va lansa patru noi masini complet electrice in patru ani, incepand din 2025, folosind tehnologia producatorului american de vehicule electrice Lucid Motor pentru a le imbunatati considerabil performanta.



Sursa: caranddriver.com


Fiecare dintre cele patru modele va fi suplimentar la gama actuala, a declarat presedintele Aston Martin, Lawrence Stroll, dupa ce compania a anuntat ca va procura unitati de actionare electrica si module de baterii de la Lucid.


Aston Martin dezvolta o platforma complet noua, care va sta la baza intregii sale game de modele electrificate viitoare, de la hipercaruri la masini sport, GT-uri si SUV-uri, ca parte a obiectivului sau ca gama sa de baza sa fie complet electrificata pana in 2030.


Unitatile de antrenare vor include motoare electrice, invertoare si transmisii, precum si modulele bateriei. Vor fi construite in fabrica lui Lucid din Arizona.


Cand este montata pe platforma Aston Martin, unitatea de propulsie Lucid va alimenta rotile din spate, cu motoare electrice separate care alimenteaza puntea fata.


Aston Martin a spus ca va folosi pana la patru motoare electrice, depasind cele trei motoare utilizate in versiunile de inalta performanta Sapphire ale berlinei Lucid Air , care produc „peste 1200 CP”, potrivit Lucid.


Inaltimea redusa a modulelor bateriei furnizate de Lucid inseamna ca o viitoare masina sport electrica Aston Martin GT ar fi mai jos decat coupe-ul Vantage cu doua locuri, a declarat Roberto Fedeli, Chief Technology Officer Aston Martin.


Modulele vor veni furnizate cu celule de baterie cilindrice, pe care Lucid le aprovizioneaza in prezent fie de la LG Chem, Samsung SDI sau Panasonic.


Lucid va lua un pachet de 3,7% din Aston Martin.


Actualul partener tehnologic al Aston Martin, Mercedes-Benz, va continua sa furnizeze companiei arhitecturi electronice/electrice si motoare V-8, dar Aston Martin nu va lua optiunea de a-si extinde contractul de furnizare cu Mercedes.


Mercedes nu isi va creste cota actuala de 9% din Aston Martin.


Geely din China, al treilea actionar al Aston Martin dupa Stroll si PIF, va juca, de asemenea, un rol cheie in accelerarea dezvoltarii primei masini complet electrice de noua generatie a companiei.


Sursa: silicon.co.uk


Geely va oferi companiei acces la piese din propriul lant global de aprovizionare, ceea ce inseamna ca Aston Martin ar putea folosi componentele marcilor premium Geely, cum ar fi Volvo sau Lotus.


„Este o oportunitate foarte buna”, a spus Fedeli. „Vorbim despre scaune, HVAC, vorbim despre tot ce putem obtine de la un raft larg de componente.”


Accesarea pieselor Geely va reduce atat timpul de dezvoltare, cat si cheltuielile de capital, a spus Fedeli.


Aston isi va reduce baza de 300 de furnizori principali cu aproape o treime, pe masura ce va construi relatii puternice cu furnizorii si va incuraja mai mult sa livreze „subsisteme” care incorporeaza mai multe piese, mai degraba decat piese unice.


Aston Martin este in proces de inlocuire a masinilor sale sport GT cu motor frontal. Compania a dezvaluit coupe-ul DB12 si pregateste inlocuitorul pentru mai mic Vantage cu doua locuri si pentru DBS mai mare cu motor V12 in urmatoarele 12 luni.


Hypercarul hybrid plug-in Valhalla al producatorului auto este asteptat in 2024 .


Aston Martin a spus ca inca cheltuieste aproximativ trei sferturi din bugetul de dezvoltare pentru masini cu motor cu ardere, dar se asteapta ca aceasta sa treaca la investitii de 75% in masini electrice cu baterie pana in 2027.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA