Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis exclude construirea Peugeot e-208 in Franta

,,Nu este rentabil sa mutati productia Peugeot e-208 in Franta din Spania”, a spus CEO-ul Carlos Tavares, in ciuda eforturilor oficialilor francezi de a construi vehicule electrice mai putin costisitoare in tara.



Sursa: topgear.com


Stellantis  nu are de gand sa mute productia de Peugeot e-208 electric in Franta din Spania, in ciuda eforturilor guvernului francez pentru mai multe masini fabricate la nivel local, a declarat CEO-ul Carlos Tavares intr-un interviu.


„Legatura ecuatiei economice cu relocarea impusa a acestui proiect nu ar fi in interesul companiei si nici al tarii”, a declarat Tavares pentru cotidianul francez Le Figaro.


Vehiculele electrice sunt mai scumpe decat omologii lor pe baza de combustibili fosili, iar producatorii auto europeni cauta sa construiasca modele mai ieftine, incurajati de subventiile guvernamentale.


Franta, de exemplu, planuieste o subventie pentru vehiculele electrice produse in Europa, deoarece acestea ar avea o amprenta de carbon mai mica decat modelele importate si un program de leasing social care ofera vehicule electrice pentru aproximativ 100 de euro (108 USD) pe luna gospodariilor mai sarace.


Ministrul francez de finante, Bruno Le Maire, a spus ca vehiculele electrice mici ar trebui sa fie construite in Franta, pe langa modelele de ultima generatie.


„Stiu ca lui Carlos Tavares ii plac provocarile. Il rog sa accepte provocarea de a construi vehicule electrice mici, precum e-208, in Franta. Poate nu intreaga masina, dar de ce nu parti din ea”, a spus acesta.


Sursa: carmagazine.co.uk


Renault intentioneaza sa construiasca urmatoarele vehicule electrice mici, Renault 5 hatchback si Renault 4 SUV, in Franta.


E-208 este construit in Zaragoza, Spania, in timp ce versiunile cu ardere interna sunt construite in Kenitra, Maroc, si Trnava, Slovacia.


Luna trecuta, Stellantis, cel de-al treilea producator de automobile din lume in functie de vanzari, a declarat ca va dezvalui prima sa masina electrica la preturi accesibile fabricate in Europa la jumatatea lunii octombrie, Citroen New e-C3, in timp ce se pregateste pentru a contracara sosirea marcilor chinezesti din regiune. Un model electric similar este construit in prezent in India pentru piata interna.


Nevoia de modele europene mai accesibile a fost determinata de marcile chineze de vehicule electrice, care sunt vazute ca o amenintare pentru producatorii auto europeni, deoarece ofera modele mai ieftine.


„Rezultatele ne vor spune cine a facut apelul potrivit in mijlocul concurentei chineze”, a declarat Tavares pentru Le Figaro , adaugand desprecosturile producatorilor auto chinezi ca au fost cu 20 pana la 25% mai mici decat cele ale companiilor europene.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA