Versiunea de productie a SUV-ului mic complet electric Renault 4ever Trophy va fi lansata in 2025.

Sursa: motor1.com

Masina concept 4ever Trophy de la Renault ofera o avanpremiera a unui SUV mic, complet electric, care va fi lansat in 2025.

Trophy 4ever, dezvaluit luni la Salonul auto de la Paris, isi atrage influenta din Renault 4 original, un hatchback robust cu tractiune fata, care a fost construit de la inceputul anilor 1960 pana la inceputul anilor 1990.

Profilul 4ever Trophy („Trofeul” se refera la un eveniment anual de anduranta pentru Renault 4 clasic) reprezinta aproximativ 95% din ceea ce va arata versiunea de productie, au spus directorii Renault.

Masina de spectacol este echipata pentru off-road, cu roti de 19 inchi cu dispozitive de umflare a anvelopelor incorporate, o pozitie ridicata si accesorii de salvare, inclusiv o lopata si anvelopa de rezerva montata pe acoperis.

Sugestiile de la Renault 4 original includ o fascie frontala verticala cu faruri rotunde integrate in grila orizontala, stopuri in forma de capsula, un hatchback usor incovoiat si o fereastra trapezoidala mica imediat dupa stalpul C.

Renault, care a evoluat timpuriu in segmentul SUV-urilor mici cu Captur, are ambitii mari pentru productia Renault 4. Laure Gregoire, directorul de produs pentru 4ever, a spus ca ponderea complet electrica a segmentului SUV-urilor mici va ajunge la 45% pana in 2027. Modelele full-electric au avut o cota de 5,3% din segment, conform cifrelor Dataforce.

Modelele actuale complet electrice din segment includ Opel Mokka-e, Peugeot e-2008 si Hyundai Kona Electric, Hyundai fiind cel mai bine vandut in prima jumatate a acestui an.

Sursa: renault.ro

Renault pariaza ca apetitul pentru nostalgie in randul tinerilor cumparatori va ajuta la stimularea vanzarilor modelelor 4 si 5 reinterpretate. Cele doua vehicule electrice vor coexista cu echivalentele lor bazate pe ardere, Clio si Captur, cel putin timp de cativa ani. Aceste modele sunt disponibile ca hibride complete, Captur oferind si o optiune de conectare.

4ever Trophy, cu 4160 mm lungime, este putin mai scurt decat Captur. Alte specificatii care s-ar putea regasi in versiunea de productie includ o baterie de 42 de kilowati/ora si un motor electric de 100 kW.

La fel ca Renault 5, Renault 4 EV va fi construit pe platforma CMF-BEV, care utilizeaza aproximativ 50% din componentele existente platformei CMF-B pentru masinile mici bazate pe motor cu combustie. In comparatie cu primul vehicul electric de dimensiuni reduse de la Renault, Zoe, costul platformei a fost redus cu aproximativ 30%, dupa spusele lui Gregoire.

Acesta va fi construit in Maubeuge, nordul Frantei, ca parte a grupului Renault „ElectriCity” de fabrici de vehicule electrice si componente.