Renault a prezentat primele imagini cu viitorul crossover electric mic Renault 4 inainte de debutul sau la Salonul auto de la Paris pe 17 octombrie.

Sursa: autoexpress.co.uk

Renault 4 , a lansat marti imagini cu silueta si partea din fata a masinii, o interpretare complet electrica a modelului emblematic original,

Noul Renault 4 este de asteptat sa fie un mic crossover sau SUV. Acesta va intra in productie pana in 2025 ca model insotitor al hatchback-ului electric mic Renault 5 cu tematica retro. Brandul nu a oferit insa mai multe detalii.

Produs de la inceputul anilor 1960 pana la inceputul anilor 1990, Renault 4 a fost un hatchback cu cinci usi, cu tractiune fata, cu o garda la sol suficienta pentru drumurile rurale iar in toti acesti ani au fost vandute peste opt milioane de masini din acest model.

Versiunea viitoare va fi unul dintre cele 10 modele complet electrice ale Grupului Renault care se vor a fi lansate pana in 2025. Printre acestea se numara  Megane E-Tech compact, lansat la inceputul acestui an, Renault 5, care se asteapta sa inceapa productia in Franta pana la inceputul anului 2024, un SUV compact de asteptat sa fie produs sub denumirea  de Scenic, un SUV de dimensiuni medii si doua modele pentru marca de masini sport Alpine, un mic „hot hatch” dar si un  SUV mai mare.

Sursa: autoexpress.co.uk

Renault 4, Renault 5 si masina mica Alpine vor fi construite pe o platforma noua, exclusiv electrica, numita CMF-BEV. Arhitectura are o noua sectiune centrala pentru a gazdui un acumulator plat, dar 50% din componentele sale provin de la platforma existenta Renault-Nissan CMF-B, dupa unele declaratii ale Renault.

Renault si partenerul de alianta Nissan vor imparti platforma CMF-BEV pentru masini mici si platforma CMF-EV pentru masini compacte si mijlocii.

Pana in 2030, fiecare nou model Renault lansat pentru Europa ar trebui sa fie exclusiv electric, dupa cum a si precizat CEO-ul Luca de Meo.