Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cumparatorii Lamborghini se intrec pentru a detine primul hybrid plug-in al marcii

Lamborghini Revuelto, de 1.015 cai putere, s-a vandut in avans pana la sfarsitul anului 2025.


 


Sursa: lamborghini.com


Soferii Lamborghini par la fel de dornici sa detina o masina sport cu un motor hybrid plug-in, precum si sa detina un vehicul numai cu combustie.


Revuelto , de 1.015 cai putere, s-a vandut pana la sfarsitul anului 2025, a declarat directorul general Stephan Winkelmann intr-un interviu, in timp ce unitatea Volkswagen se angajeaza sa inlocuiasca motoarele cu ardere conventionala.


Coupe-ul V-12, capabil sa conduca sase mile (10 km) numai cu alimentarea bateriei, va inlocui Aventador-ul axat pe pista, cu livrari incepand de la sfarsitul acestui an. La fel precum in cazul modelului Lamborghini Sian, de 3 milioane de dolari si mai devreme, tehnologia hibrida se refera la maximizarea puterii si a performantei, mai degraba decat a conduce fara a folosi benzina.


Pana la sfarsitul anului 2025, Lamborghini va vinde doar masini cu motor hybrid plug-in, reducand la jumatate emisiile de CO2 in comparatie cu gama actuala. Producatorii de masini sport, cum ar fi Ferrari, urmaresc cu atentie modul in care abordeaza tranzitia EV dupa ce si-au construit gamele in jurul tehnologiei de cel mai inalt nivel pentru motoare cu ardere.


Lamborghini va avea nevoie de timp pana in 2028 pentru a introduce primul sau model complet electric, in timp ce Ferrari vizeaza 2025, cu ani mai tarziu decat producatorii auto conventionali.


Germania a contestat cu succes interzicerea planificata a Uniunii Europene a motoarelor cu ardere din 2035 si a facut eforturi pentru a permite combustibilii sintetici, in incercarea de a proteja producatorii de automobile precum Porsche si Lamborghini.


Sursa: lamborghini.com


In timp ce Revuelto este la cerere, comenzile pentru ultimele modele cu motor conventional sunt puternice, a declarat Winkelmann. Producatorul auto este vandut timp de doi ani in intreaga sa gama.


In primele sase luni ale anului 2023, vanzarile au crescut cu 5%, ajungand la 5.341 de masini. Pentru intregul an, producatorul de masini sport vizeaza profituri de cel putin 25%, dupa un record de 36% in primele trei luni ale anului.


Dupa ce a alocat 1,8 miliarde de euro (2 miliarde de dolari) pentru trecerea la hibrizi plug-in, Lamborghini ar putea creste investitiile prin introducerea primului sau model numai cu baterie, a spus Winkelmann. Masina va fi cu patru locuri, potrivita pentru utilizarea de zi cu zi, a adaugat acesta.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA