Aproape Masini

Acum avem si magazin online

China exporta mult mai multe vehicule in Rusia decat oriunde altundeva

China umple un gol lasat de producatorii auto mondiali care parasesc piata din cauza invaziei Ucrainei de catre Rusia.



Sursa: haval.co.za


Producatorii de automobile chinezi au exportat mai multe vehicule in Rusia decat oriunde altundeva in primele cinci luni ale acestui an, umpland un gol lasat de producatorii globali care au parasit piata din cauza invaziei Ucrainei.


China a exportat aproximativ 287.000 de vehicule in Rusia din ianuarie pana in mai, aproape de doua ori mai multe decat urmatoarea cea mai mare destinatie de anul trecut, Mexic, care a primit 159.000, potrivit datelor vamale publicate marti de Asociatia Constructorilor de Automobile din China.


China a exportat aproximativ 162.000 de vehicule in Rusia in tot 2022. Chery, Geely si Great Wall, detinute de stat, sunt primele trei marci chineze din Rusia, reprezentand o treime din vanzarile de masini noi in prima jumatate a acestui an, potrivit statisticilor de la Asociatia Intreprinderilor Europene.


Modelele populare includ SUV-uri precum Tiggo 7 Pro de la Chery, Coolray de la Geely si seria Haval de la Great Wall, arata datele grupului.


Sursa: cherymd.com


Ucraina a plasat Geely si Great Wall pe o lista de „sponsori ai razboiului” cu peste doua duzini de companii care continua sa faca afaceri in Rusia.


Marii producatori auto internationali precum Toyota si Volkswagen Group, impreuna cu companii de la Apple pana la McDonald’s, s-au retras din Rusia pe masura ce au fost introduse sanctiuni economice in urma invaziei care a inceput in februarie anul trecut.


Unii s-au confruntat cu boicotarea consumatorilor dupa ce a durat mai mult sa plece, inclusiv Renault si Fast Retailing din Japonia, proprietarul Uniqlo.


Multe marci chineze au mize si parteneriate cu producatori auto internationali. De exemplu, Geely si fondatorul sau, Li Shufu, controleaza companii suedeze, inclusiv Volvo Car si Polestar. Marca sa de vehicule electrice Zeekr colaboreaza, de asemenea, cu firma Google de auto-conducere Waymo si face un impuls in Europa si Orientul Mijlociu.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA