Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla ii invinge pe producatorii auto din Germania in cursa globala de vehicule electrice

Marii producatori auto din Germania se lupta impotriva Tesla, deoarece problemele software intarzie modelele cheie si contribuie la scaderea vanzarilor in China, cea mai mare piata a lor.



Sursa: bbc.com


Producatorii de automobile din Germania au anuntat planuri indraznete in ultimii ani de a trece la masinile electrice si de a provoca dominatia Tesla.


Tesla a livrat 889.015 masini in prima jumatate a acestui an, mai mult decat vanzarile de vehicule electrice combinate ale Grupului Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz si Porsche.


Producatorii auto germani se lupta, deoarece problemele de software intarzie modelele cheie si contribuie la scaderea vanzarilor in China, cea mai mare piata a lor, unde Tesla si campionul local BYD au luat-o inainte.


Pe masura ce Tesla face eforturi pentru un volum mai mare cu reduceri agresive de pret, aceasta reduce presiunea asupra producatorilor vechi care se lupta sa tina pasul.


Vanzarile de vehicule electrice ale Tesla au crescut cu 30 de puncte procentuale mai mult decat cele ale VW in cele trei luni care s-au incheiat in iunie, marindu-si avantajul.


In timp ce germanii sunt blocati in discutii dificile cu sindicatele cu privire la reechiparea site-urilor de productie din era arderii, Tesla intentioneaza sa-si extinda fabrica germana si se pregateste sa construiasca o noua fabrica in Mexic.


„Tesla este inca cu kilometri inaintea producatorilor germani de masini pe toate pietele majore”, a declarat Matthias Schmidt, un analist auto cu sediul in apropiere de Hamburg. „Sunt sub presiune sa mareasca volumele pentru a ajunge la tipul de economii de scara necesare pentru ca vehiculele electrice sa fie profitabile.”


In cea mai mare economie a Europei, presiunile inflationiste, lipsa de muncitori calificati si preturile ridicate la energie se adauga provocarilor structurale generate de schimbarea EV.


Asteptarile producatorilor de automobile germani sunt la cel mai rau nivel de la criza financiara din 2008, potrivit unui sondaj publicat de Institutul Ifo din Munchen in aceasta luna.


Mercedes a redus preturile in China pentru berlina sa electrica emblematica, EQS, la sfarsitul anului trecut, dupa vanzari dezamagitoare.


Vanzarile de vehicule electrice ale producatorului german de automobile in China au scazut in prima jumatate pe o piata care a crescut cu 20%.


Se asteapta ca vehiculele electrice sa reprezinte 90% din piata chineza pana in 2030, adaugand o presiune ca germanii sa accelereze ofertele de vehicule electrice mai competitive.


Sursa: thedriven.io


Liderii actuali ai vehiculelor electrice din China „isi vor intari stapanirea pe piata”, au declarat analistii de la HSBC intr-un raport din aceasta luna. „Cu exceptia Tesla, credem ca toate vor fi marci de vehicule electrice din China.”


Nu totul este pierdut insa, deoarece, Elon Musk a lasat deschisa o fereastra de oportunitate pentru titularii care doresc sa ajunga din urma, dupa ce si-a lansat ultimul vehicul nou pentru pasageri, Modelul Y, in 2020.


Companiile germane inca mai genereaza profituri sanatoase vanzand modele de motoare cu ardere, inclusiv in China.


VW pregateste un vehicul electric compact cu un pret mai mic de 25.000 de euro (27.700 USD), o masina populara pentru era electrica, care este la cativa ani distanta de productie.


Cel mai mare producator auto din Europa si-a sporit recent planul de cheltuieli pe cinci ani la 180 de miliarde de euro, mai mult de doua treimi fiind destinate software-ului si vehiculelor electrice. Berlina sa ID7, care va ajunge in showroom-uri mai tarziu in acest an, vine cu un afisaj cu realitate augmentata care transmite informatii in campul vizual al soferului.


Mercedes va introduce o versiune electrica a berlinei sale compacte CLA in SUA anul viitor pentru a concura mai bine cu Modelul 3 al Tesla, potrivit Automotive News.


„Platformele EV de generatia urmatoare de la germani ar putea schimba lucrurile”, a spus Michael Dean, analistul Bloomberg Intelligence. „Aceasta este momentul in care veti vedea un impuls mare din partea lor, tot in China.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA