Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lamborghini ar putea atinge 10.000 de vanzari in acest an

Lamborghini ar putea vinde 10.000 de masini in acest an pentru prima data, a spus CEO-ul sau, deoarece producatorul de masini sport de lux a raportat o crestere a profitului si a veniturilor pentru prima jumatate a anului.



Sursa: lamborghini.com


Producatorul de supercaruri a vandut 5.341 de masini in prima jumatate a anului. SUA a fost cea mai mare piata unica a Lamborghini, urmate de Marea Britanie si Germania.


Marca italiana, o subsidiara a grupului german Volkswagen, a vandut 5.341 de masini intre ianuarie si iunie, in crestere cu 4,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Statele Unite a fost cea mai mare piata, cu 1.625 de livrari.


Presedintele si CEO-ul Stephan Winkelmann a spus ca nu a fost usor de facut previziuni din cauza incertitudinilor pietei, inclusiv cu materiile prime, dar a adaugat ca vanzarea a 10.000 de masini in acest an este un „obiectiv fezabil”.


„Nu este ceva pe care suntem obligati sa il realizam, dar este important sa aratam care este starea de sanatate a companiei si cat de mare este dorinta clientilor de a ne cumpara masinile”, a spus Winkelmann.


Sustinut de succesul SUV-ului sau Urus, care costa aproximativ 200.000 de euro (219.900 USD) inainte de impozitare, Lamborghini si-a extins productia in ultimii ani, bazandu-se pe cererea solida din partea iubitorilor de masini bogati. A livrat peste 9.200 de vehicule in 2022.


Rivalul Ferrari , care are sediul la mai putin de 40 km (25 mile) distanta, a livrat peste 13.200 de masini anul trecut.


In prima jumatate a anului, veniturile Lamborghini au crescut cu 6,7%, la 1,42 miliarde de euro, iar venitul operational a crescut cu 7,2%, pana la un record de 456 de milioane de euro, a spus compania.


Lamborghini investeste 1,9 miliarde de euro pana in 2027 in trecerea la masini hibride si electrice, dar sunt asteptate alte investitii.


Sursa: lamborghini.com


Producatorul de supercaruri a prezentat la inceputul acestui an primul sau model hibrid plug-in, Revuelto, adaugand masinii sport Huracan in 10 cilindri si Urus in gama sa actuala. Gama va deveni complet hibrida anul viitor, cu noul Urus si o noua masina sport care va inlocui Huracan.


Lamborghini intentioneaza sa lanseze primul sau model complet electric in 2028, la trei ani dupa primul promis de Ferrari, urmat de o versiune Urus alimentata cu baterii in 2029.


„Ceea ce conteaza este sa fim acolo la momentul potrivit, cand stim ca suntem la cel mai bun nivel si piata este pregatita”, a spus Winkelmann.


El a adaugat ca utilizarea asa-numitelor e-fuels era o optiune, dar numai pentru modelele de masini sport ale marcii. Dar orice decizie cu privire la posibilele modele alimentate cu combustibil electronic pentru urmatorul deceniu ar depinde de reglementarile viitoare in diferite parti ale lumii, nu numai in Europa, a spus Winkelmann.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA