Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes vizeaza cumparatorii de lux din Malaezia

Mercedes a devenit primul producator auto care a lansat un vehicul electric asamblat local in Malaezia.



Sursa: lowyat.net


Mercedes-Benz vizeaza Malaezia ca una dintre pietele pe care va avea o gama complet electrica pana in 2030, dupa ce la inceputul acestui an a devenit primul producator auto care a lansat un vehicul electric asamblat intern in Asia de Sud-Est.


Vanzarile de modele electrice Mercedes au crescut deja cu 200% in Malaezia in acest an, depasind cresterea globala de aproximativ 120% in prima jumatate a anului.


Vehiculele electrice reprezinta deja 30% din gama Mercedes din Malaezia, iar compania a spus ca planurile viitoare pentru masinile cu motor electric si cu combustie vor „respecta” directia globala de a deveni complet electrica pana in 2030.


„Oamenii sunt din ce in ce mai interesati de vehiculele electrice, altele vin pe piata si exista o cerere mare”, a declarat Bettina Plangger, vicepresedinte Mercedes-Benz Malaysia, intr-un interviu saptamana trecuta. „Suntem foarte optimisti ca putem atinge aceasta tinta pentru Malaezia.”


Malaezia se concentreaza pe dezvoltarea unui ecosistem de vehicule electrice si a oferit stimulente pentru a stimula adoptarea. Tara are obiectivul ca vehiculele electrice, inclusiv hibridele plug-in, sa reprezinte 15% din volumul total al industriei pana in 2030.


Doi dintre cei mai mari producatori de vehicule electrice din lume BYD si Tesla s-au lansat ambii in Malaezia in ultimul an. Cu toate acestea, pozitionarea Mercedes in partea premium a pietei evita campul din ce in ce mai aglomerat, iar cele cinci modele si sapte variante ale sale inseamna ca are deja una dintre cele mai mari game de vehicule electrice oferite in Malaezia.


In ciuda faptului ca este asamblat local, EQS 500  incepe de la 142.000 USD, ceea ce il face cel mai scump vehicul electric de pe piata.


Sursa: zigwheels.my


Prin comparatie, SUV-ul Model Y de la Tesla incepe de la aproximativ 43.400 de dolari, in timp ce Dolphin EV de la BYD incepe de la aproximativ 19.700 de dolari, iar Atto 3 de la aproximativ 29.600 de dolari.


Plangger a spus ca Mercedes se concentreaza mai mult pe „valoarea” pe care o poate oferi clientilor ca marca de lux. EQS vine cu conducere semi-autonoma, directie pe puntea spate si scaune din spate reglabile electric cu scaune din piele nappa.


„La final, nu este vorba despre pret, ci ce le poti oferi clientilor tai la acel pret”, a spus Plangger. „Asta este valoarea. Alegem cea mai buna tehnologie si dorim sa oferim clientilor nostri cea mai buna experienta pentru clienti.”


Mercedes lucreaza cu unitatea de mobilitate ecologica a companiei petroliere de stat Petronas, Gentari si EV Connection, pentru a extinde retelele de incarcare din Malaezia.


Cinci statii de incarcare au fost instalate pe autostrazi, inclusiv primul hub de incarcare pentru vehicule electrice din Malaezia. Producatorul auto va instala 14 statii de incarcare DC la punctele sale de vanzare retail pana la sfarsitul anului.


Mercedes intentioneaza sa introduca inca doua variante de vehicule electrice in Malaezia in ultimul trimestru al anului 2023


Mercedes isi propune sa devina complet electric pana in 2030, acolo unde conditiile de piata o permit si sa atinga emisii nete zero pana in 2039.


La inceputul acestui an, partenerul cheie de vanzare cu amanuntul al Mercedes din Malaezia, Hap Seng Star, o unitate a Hap Seng Consolidated, a anuntat ca a incheiat un acord cu Mercedes-Benz Malaysia pentru a schimba modelul actual de dealer-ul sau intr-un model de agentie, care sa ofere producatorului auto interactiuni mai directe cu clientii si de asemenea, un control mai mare asupra preturilor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA