Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford va produce editia limitata Mustang GTD

Ford va produce un numar limitat de Mustang GTD de 300.000 USD in parteneriat cu Multimatic.



Sursa: roadandtrack.com


Ford investeste 300.000 de dolari si 800 CP in varful gamei sale Mustang, care vizeaza super-carurile europene atat pe circuit, cat si pe strazi.


Mustang GTD din 2025 este considerat cea mai puternica masina de strada construita vreodata si se bazeaza pe masina de curse Mustang GT3, care va reveni la Le Mans, anul viitor. Include panouri de caroserie din fibra de carbon, jante din magneziu, o cutie de viteze cu opt trepte montata in spate, o suspensie semiactiva si un motor V-8 special de 5,2 litri.


Ford a declarat ca va incepe sa produca GTD in parteneriat cu Multimatic la sfarsitul lui 2024 sau inceputul lui 2025 in cantitati „limitate”. Vehiculul va fi asamblat la uzina Mustang din Flat Rock, Michigan, inainte de a fi terminat de Multimatic in Markham, Ontario.


Directorii spun ca ideea vehiculului a venit de la CEO-ul Jim Farley, care a insistat asupra unei versiuni rutiere cand a vazut GT3.


„Intotdeauna mi-am promis ca imi voi impinge echipa sa faca lucruri neobisnuite in numele producerii a ceva cu adevarat special”, a spus Farley. „Vreau sa vad Porsche, vreau sa vad Aston Martin, vreau sa vad Mercedes ingrijorati”.


Ford spune ca masina a fost proiectata in intregime pentru performanta.


Portbagajul, de exemplu, a fost inlocuit cu suspensia semi-activa, un sistem de control hidraulic si un sistem de racire a cutiei de viteze care foloseste un capac inspirat de curse pentru a inlocui capacul portbagajului.


Cutia de viteze spate asigura o distributie aproape uniforma a greutatii intre fata si spate. O aripa din spate activa disponibila, controlata hidraulic, montata pe stalpul C poate creste performanta aerodinamica.


In interior, zona scaunelor din spate a fost indepartata pentru a reduce greutatea si a oferi spatiu de incarcare.


Sursa: media.ford.com


„Echipa noastra de proiectare a lucrat impreuna cu echipa de design Mustang GT3 si echipa aero, impartasind solutii intre masina de curse si masina de drum si invers”, a declarat Anthony Colard, director de design Ford Performance. „Acesta este un design bazat pe aerodinamica”.


Mustang GTD continua strategia Ford de a oferi derivate ale modelelor populare, cum ar fi Mustang, Bronco si F-150, care atrag cumparatorii entuziasti.


Ford a spus ca GTD va fi disponibil cu mai multe combinatii de culori interioare si mai multe „pachete speciale de optiuni”. De asemenea, poate fi comandat in orice culoare si se potriveste cu o proba furnizata de client.


Ford a spus ca va exista un proces de cerere pentru potentialii cumparatori, similar cu ceea ce a facut pentru supermasina GT de ultima generatie. Ford a colaborat cu Multimatic si pe GT.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA