Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tata cauta parteneriate pentru fabrica de baterii din Marea Britanie

Tata Motors cauta parteneri calificati in constructia bateriilor pentru masini electrice, cu expertiza incepand de la chimia celulara pana la stadiul final de productie.



Sursa: tatamotors.com


Tata Sons este in discutii cu mai multe startup-uri, deoarece conglomeratul cauta colaboratori ce au cunostinte tehnice pentru fabrica sa de baterii de 4 miliarde de lire sterline (5,1 miliarde de dolari) din Marea Britanie, unde isi propune sa inceapa productia de masa in 2026.


„Daca te uiti la startup-urile care lucreaza in acest spatiu, ele sunt in fruntea tehnologiei”, a declarat directorul financiar al Tata Motors Group, PB Balaji, intr-un interviu.


Colaborarile pentru fabrica de baterii, capabila sa furnizeze celule pentru cel putin 500.000 de vehicule pe an, ar putea varia de la o societate in comun si schimbul de cunostinte pana la experimentare si acorduri de licenta, a spus Balaji.


Tata intentioneaza sa aiba parteneri pe „intreaga cale, de la chimia celulara la productie pana la industrializare”, dupa cum a declara acesta.


Conglomeratul vorbeste cu mai multe companii implicate in diferite etape ale lantului valoric, cercetare si dezvoltare, inovare in productie si rafinare  si intentioneaza sa faca un anunt imediat dupa stabilirea optiunilor.


Impulsul lui Tata se adauga la o serie de producatori auto, cum ar fi Mercedes-Benz, Stellantis si Nissan, care au ales in mare parte sa colaboreze cu producatorii de baterii de lunga durata pentru a extinde aprovizionarea cu baterii din Europa.


Grupul Volkswagen, care dezvolta o capacitate de 240 de gigawati/ora in regiune , a declarat in iunie ca planurile sale se confrunta cu provocari in gasirea suficientilor muncitori calificati, echipamente si minerale esentiale.


Fabrica este o victorie pentru industria auto din Marea Britanie, care a fost intr-o continua lupta dupa Brexit si trecerea la vehiculele electrice.


Sursa: business-standard.com


Marea Britanie a produs 775.000 de masini anul trecut, cele mai putine din 1956, dupa ce criza globala a semiconductoarelor si inchiderea unor fabrici au afectat productia.


JLR si Tata Motors sunt clienti-cheie pentru fabrica care va furniza baterii in valoare de 40 de gigawati/ora cu provizii incepand din 2026.


JLR intentioneaza sa investeasca 15 miliarde de lire sterline in urmatorii cinci ani in dezvoltarea vehiculelor electrice si a functiilor de conducere automata.


Tata intentioneaza sa finanteze proiectul cu o combinatie de capitaluri proprii si datorii, a spus Balaji, adaugand ca va analiza si finantarea echipamentelor. Tata va imprumuta tot ceea ce este necesar pentru a mentine planul de afaceri in functiune, fara a depasi bilantul, a spus el.


Principala cerere a Tata din Marea Britanie a fost asigurarea costurilor competitive si disponibilitatea energiei ecologice in mod continuu si negocierea care a durat timp, a spus Balaji.


Guvernul Regatului Unit a ajustat taxele, inclusiv taxele de retea si de conectare, pentru a oferi energie la preturi competitive.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA