Aproape Masini

Acum avem si magazin online

India va introduce un rating de siguranta de 5 stele pentru masini

In cadrul noului sistem propus in India, masinilor li se va atribui un rating de la una pana la cinci stele, pe baza testelor de impact si a altor parametri de siguranta.



Sursa: marutisuzuki.com


India va avea un nou sistem de evaluare a sigurantei pentru autoturisme din octombrie, bazat pe teste, inclusiv accidente din fata si laterale.


India, a treia cea mai mare piata auto din lume, are unele dintre cele mai mortale drumuri unde aproximativ 150.000 de oameni au murit in accidente anul trecut, potrivit datelor guvernamentale.


In cadrul noului sistem, masinilor li se va atribui un rating de la una pana la cinci stele pe baza testelor de impact si a altor parametri de siguranta, pentru a ajuta cumparatorii sa ia o decizie in cunostinta de cauza si pentru a incuraja producatorii de automobile sa-si imbunatateasca standardele de siguranta.


De asemenea, se asteapta ca miscarea sa aduca masinile din India in conformitate cu standardele globale, a declarat, marti, Ministerul Transporturilor Rutiere si Autostrazilor din tara, Nitin Gadkari, la stabilirea sistemului de evaluare a sigurantei.


„Acest lucru va creste productia si va oferi mai multe profituri si un numar mai mare de comenzi nu doar pe piata interna, ci si pe piata internationala”, a spus Gadkari.


Guvernul a primit deja solicitari de testare si certificare a peste 30 de modele de masini de la diferite companii, a spus acesta.


Sursa: bqprime.com


Maruti Suzuki India a declarat ca intentioneaza sa ofere cel putin trei modele pentru testare.


Vikram Gulati, sef de tara si vicepresedinte executiv la Toyota Kirloskar Motor, a declarat ca sistemul va permite consumatorilor sa compare „aspectele de siguranta ale diferitelor produse oferite”.


Programul va fi voluntar, iar testarea va costa aproximativ 6 milioane de rupii (72.237 USD), comparativ cu cele 25 de milioane de rupii (300.988 USD) percepute la nivel global, au spus oficialii.


„Aceasta miscare elimina nevoia si costurile asociate testarii vehiculelor”, a declarat Myung-Sik Sohn, director de vanzari si business officer la Kia India.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA