Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW T-Cross I ( 2018 – prezent )

VW T-Cross I reprezinta varful trilogiei mini-cross-over pentru grupul VW – Seat – Skoda si trebuie neaparat sa aflam de ce e atat de scump si daca merita banii tai.



Daca mai pe seara iesi pe strada ca felina dupa prada si vrea sa faci tu primul pas ca sa te duca de nas, ochii vad inima cere, peste tot numai placere, te transformi treptat treptat din normal in obsedat. Nu prea merita, VW T-Cross I cel putin. Sigur, a facut ceva senzatie megacotatie cu dedicatie atunci cand a fost lansat, dar in prezent cel mai mare dusman a lui VW T-Cross I e insusi Seat Arona, nascut dar nu crescut din aceeasi mama. Serios, in momentul in care am scris aceasta calamitate literara, VW T-Cross I e cu 2000 euro mai scump de nou decat Arona si cu 3-4000 euro mai scump pe piata SH. Practic, Arona dinamiteaza T-Cross la fel cum a dinamitat Octavia pe Golf prin 2005-2010, iar daca mai beau un Babanu si stau si ma gandesc, VW T-Cross I e cu 10 cm mai scurt decat T-Roc-ul care e mult mai scump asa ca daca vreau doar practicalitate si nu ma intereseaza prea mult marca si calitatea interioarelor, mi-as lua un T-Cross in loc de T-Roc. Sau mai rau, un Arona sau un Duster. Dar scenariul asta nu se va intampla, pentru ca in momentul in care iti cumperi VW vrei ca lumea din jurul tau sa stie cine e sef la tine in raion.


Interiorul este mai bine inchegat si mai calitativ si ai mai multe optiuni de motorizari si diferenta principala este ca Arona si Kamiq sunt episoade locale de cezariana auto, pe cand T-Cross a trebuit sa colinde intreaga lume si de aceea probabil e si mai scump pentru ca a trebuit sa fie o masina ceva mai universala, ca muzica lui Cobzaru Romeo. De asta nici nu a prins neaparat bine la noi pentru ca e inghesuiala pe acest segment, dar in tarile precum Australia VW T-Cross I nu prea are concurenta pentru ca nu prea sunt masini de genul pe acolo. Si cu asta cred ca am deslusit misterul branzeturilor Del….asta, misterul lui T-Cross.


 


VW T Cross I front side aproapemasini


Motoare VW T-Cross I


Benzina



  • 1.0 TSI de 95 si 115 cai – Motorul de baza si care e singurul ramas disponibil la vanzare, in caz ca te intereseaza un T-Cross nou. Iar la banii pe care ii cere, e un motor decent cu care iti faci treaba si caruia trebuie sa ii dai ulei din cand in cand la fel cum si mie trebuie sa imi dai poze cu Alina Plugaru pentru a putea functiona coerent. Asta explica multe despre fosa asta septica online.

  • 1.4 TSI de 150 cai – Disponibil la lansare si mult prea mult si prea bun pentru T-Cross, asa ca l-au retras repede din grila de program. In mod normal as zice ca e mare pacat, dar pentru T-Cross oare chiar ai nevoie de 150 de cai? Dar macar e fiabil si poti cumpara ultimul mohican cu incredere.

  • 1.5 TSI de 150 cai – Pe asta l-au retras rapid din grila de program datorita problemelor de fiabilitate despre care am tot am discutat si de care m-am plictit sa tot va cada moaca cand kkt se invarte placa. Plus ca am obosit sa scriu despre aceeasi masina de 28 de ori.


Diesel


1.6 TDI de 95 cai – La fel cum am spus si despre Arona, motorul a fost bun pentru T-Cross, pentru genul de tineri care vor o masina mica, ieftina si fiabila cu care sa mearga aproape in fiecare weekend intr-o vacanta, chiar si daca e la 20-30 de km de orasul in care stau. Dar daca il cumperi doar ca sa mergi cu el prin oras pentru ca ai auzit ca e bun si ca nu consuma motorina, atunci o sa ti-o iei mai ceva decat si-a luat-o Maruta de la Liviu.


 


VW T Cross I interior aproapemasini


Probleme Generale VW T-Cross I



  • Pretul. Pentru ca in gama asta de masini banii vorbesc dar nu-i aud yo, iar VW mereu a fost mai scump decat concurenta pentru ca vine cu ceva interioare mai calitative dar in zona asta oamenilor nu le pasa atat de mult daca plasticul e insurubat ceva mai bine. Daca o Arona face 90% ce face un T-Cross dar costa cu 2-3000 euro mai putin, 99% din cumparatori vor alege Arona iar acei 1% nu vor recomanda pasta de dinti. Sau le-am incurcat?

  • Cutia automata DSG ramane o problema comuna in intreg grupul VW asa ca iti recomand sa iei un T-Cross manual pentru ca asa tii atat pretul de achizitie cat si de intretinere mai jos si cam asta e ideea lui T-Cross, un cross-over VW ieftin.

  • Probleme electrice pe partea de infotainment dar asta poti spune despre toate masinile moderne si in special despre VW. Ba nu merge un senzor, ba va incepe sa cante Body & Soul deodata, d’astea.


 


VW T Cross I rear aproapemasini


Verdict VW T-Cross I


Acest veritabil Up! cu picioroange nu a fost un succes deosebit in Europa dar a trait decent pe spatele imaginii. A fost si este o masina pe care o poti cumpara de noua, chiar si cand ai 25-30 de ani si multi s-au gandit (nu romani) ca daca diferenta dintre Arona si T-Cross e de 1500-2000 euro de noua si oricum isi fac leasing pe 60 de luni, atunci merita un T-Cross pentru ca e VW. Si aici ne aflam intr-un impas pentru ca genul de om care vrea un VW si este dispus sa plateasca mai mult pentru acele suruburi mai stranse, nu se va uita la T-Cross pentru ca i-a trecut varsta de asa ceva. Iar publicul tinta pentru Up! cu picioroange nu este deranjat de bordul care scartaie sau de suruburile descoperite, la vedere prin interior.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina 1.0 TSI de 95 cai pentru ca 1.4 TSI de 150 de cai nu cred ca a fost cumparat de nimeni, pentru diesel ai de ales doar 1.6 TDI de 95 cai. Ambele sa fie cu cutie manuala, pentru ca asa ii sade bine lui T-Cross la fel cum imi sade mie cu un pet de Babanu dar nimeni nu-mi doneaza unul.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA