Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Kia Picanto I ( 2003 – 2011 )

Daca ai nevoie de o masina mica si care sa isi faca treaba prin oras si atat, Kia Picanto I e una din cele mai bune alegeri pe care le poti face, chiar si la 400 de ani de la incetarea productiei. Iata de ce, in articolul de astazi.



Da, Kia Picanto I vine din acea perioada in care masinile din Coreea erau mai degraba masini de spalat pe roti pe care le cumparai pentru ca erau ieftine si atat. Suntem in 2003, si daca nu iti mai amintesti de vremurile acelea, permite-mi sa te ajut : Daewoo Espero abia se lansase, Iliescu zambeste maestrul era in ultimul an de mandat dupa ce se luptase cu Tribunul si se pregatea sa predea stafeta Carmaciului Iubit. Doar ca am avut si un eveniment mai putin placut in 2003 pentru ca atunci a fost ultimul zbor al legendarului Concorde si lumea trebuia sa aduca un succesor veritabil si asa s-a nascut Kia Picanto I.


Si poate ca nu a fugit la fel de tare ca si Concorde, dar primul Picanto chiar a fost o masina inaintea timpurilor si e o masina excelenta de oras, daca tot ce cauti este o masina ieftina si strict de oras.


E foarte ieftina. Chiar si in 20-23, in aceste vremuri tulburi si goale ca ochii mei, Kia Picanto e o masina pe care o poti cumpara cu 1500 – 2000 euro si sa fie si functionala si sa aiba si aer conditional functional si in bugetul asta te uiti la modele din 2005 – 2008, nu la un Golf IV adus din Antioch de la asediul din 1098.


E ieftina de cumparat si ieftina de intretinut. Adica, la urma urmei e o masina simpla cu un motor de 1 litru, cum am eu la vibrator. Ce se strica se strica rar si ieftin si tehnologia e destul de simpla incat sa reziste chiar si in traficul de Bucuresti si pentru restul satelor din Romanistan.


Nu o sa iti vina sa crezi cat spatiu interior ai si cate spatii de depozitare sunt. Practic, e un fel de soc si groaza daca Simona Patruleasa s-ar fi nascut in Busan. Doar ca spre deosebire de Simona Patruleasa, la Kia Picanto I portbagajul e inexistent dar daca e o masina de oras nu ai nevoie in teorie de un portbagaj prea mare. Adica, daca ai loc de un CD cu Body & Soul – Super, mai ai nevoie de spatiu in plus?


Daca vrei sa cumperi masina asta pentru o incepatoare atunci poti dormi mai linistit decat atunci cand stii ca FNI lucreaza pentru tine pentru ca masina asta nu va prinde niciodata viteza suficient de mare incat sa poata fi pasibila de amenzi si nici nu poate cauza un accident prea serios.


 


 


Kia Picanto I front aproapemasini


Motoare Kia Picanto I


Benzina



  • 1.0 Epsilon G4HC de 61 cai – Chiar daca e acelasi motor cu versiunea de 1.1, teoretic la 999 cmc intra la o clasa inferioara la impozit si in clasa asta de masini efectiv fiecare leu conteaza.

  • 1.1 Epsilon G4HC de 65 cai – Asa ca voi vorbi la comun despre motorul G4HC. Per total e fiabil si lipsit de vlaga dar cureaua de accesorii e facuta din guma de mestecat si va trebui schimbata in fiecare dimineata.

  • 1.25 Kappa de 70 cai – Lansat ca sa pensioneze vechiul Epsilon, motorul Kappa si-a facut treaba cu demnitate cam peste tot pe unde a fost montat. Are nevoie doar de bobine de inductie ocazional dar per total e un motor fiabil.


Diesel


1.1 U-Line CRDi D3FA de 75 cai – O versiune mai mica a versiunii in 3 cilindri (folosit pe Hyundai Accent) a motorului de 2 litri diesel folosit intens pe grupul Kia / Hyundai, de la Tucson la Cerato la Carens. Sigur, e cat se poate de fiabil pentru vremea lui dar chiar ai nevoie de un Picanto diesel? Nici nu atingi 100 km/h si nici nu vei ajunge prea confortabil nicaieri si la drum lung pe drumurile patriei esti victima sigura. Sa iti iei un Picanto diesel e ca si cum ti-ai luat


 


Kia Picanto I side aproapemasini


Probleme Generale Kia Picanto I



  • Cutia automata in 4 viteze cu convertizor e fiabila dar are nevoie de ulei schimbat la fiecare 4 ani sau 60,000 km.

  • Nu e neaparat o problema specifica sau generala la Kia Picanto I, doar ca trebuie sa fii constient ca o masina de 1500 de euro are parte si de intretinere pe masura. Nimeni nu isi cumpara o masina de genul aasta si o intretine „a la carte”. Plus ca si genul de sofer care are asa ceva nu le are prea mult cu condusul si nici nu ii pasa prea mult daca a lovit un gard sau o bordura.


 


Kia Picanto I front side aproapemasini


 


Verdict Kia Picanto I


O masina mica, fiabila, economica si strict pentru oras. Spatiu interior surprinzator de mare, multe spatii de depozitare, portbagaj inexistent si motoare mici si economice. Nu e ultima fita in materie de lux, comfort sau aspect, dar pentru ceea ce ofera Kia Picanto I e una din cele mai bune masini low-cost de oras de pe piata.


Ce motoare recomand? Pentru benzina poti alege orice motor dar personal as alege 1.25 Kappa de 70 cai iar pentru diesel oricum ai un singur 1.1 CRDi de 6 cai frumosi putere.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-09-09 08:15:20

    Salutare Valentin, Personal as alege Outlander doar pentru criteriul de siguranta, pentru ca la modelele pana in 2021 siguranta Duster-ului nu este de laudat. Succes!

  • AproapeMasini

    2023-09-09 08:15:20

    Salutare Valentin, Personal as alege Outlander doar pentru criteriul de siguranta, pentru ca la modelele pana in 2021 siguranta Duster-ului nu este de laudat. Succes!

  • Valentin

    2023-09-08 17:02:40

    Între duster și mitsubishi outlander ce ai alege per total?

  • Valentin

    2023-09-08 17:02:40

    Între duster și mitsubishi outlander ce ai alege per total?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA