Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault lanseaza un SUV compact electric, cu o autonomie de 620 km

Renault a lansat primul sau SUV compact complet electric cu Scenic E-Tech, oferind o autonomie de peste 620 km (385 mile) cu doua baterii si doua variante de motor.



Sursa: carscoops.com


Scenic E-Tech, care isi va face debutul la Salonul auto de la Munchen din 2023, va ajunge pe piata la inceputul anului viitor.


Acesta va oferi Renault trei oferte distincte in segmentul SUV-urilor compacte, alaturandu-se noului Austral, un SUV cu stil traditional care l-a inlocuit pe Kadjar, si Arkana, un design in stil coupe care a fost un best-seller-surpriza.


Acesta va fi construit pe platforma Renault-Nissan Alliance CMF-EV, care sta la baza unui model frate de la Nissan, SUV-ul Ariya, precum si hatchback-ul compact Renault Megane E-Tech.


Scenic este cea de-a cincea lansare de dimensiuni compacte sau mijlocii majore pentru Renault din 2021. CEO-ul Luca de Meo impinge vanzarile de vehicule mai mari, cu o marja mai mare, in detrimentul masinilor mici, unde Renault a detinut o pozitie de lider in detrimentul marjelor de profit.


Placuta de identificare Scenic a fost folosita de mai bine de 25 de ani ca varianta de minivan a lui Megane. Alaturi de Espace, acum un SUV mediu cu sapte locuri bazat pe Austral, Renault a repozitionat Scenic ca SUV.


Stellantis a gasit succes cu o tactica similara pentru Peugeot 3008 si 5008, odinioara monovolume care sunt acum SUV-uri.


Principalele puncte de stil ale modelului Scenic E-Tech au fost dezvaluite in 2022 in conceptul Scenic Vision. Similar cu Megane E-Tech, suprafetele largi sunt evidentiate de detalii de inalta tehnologie.


Scenic E-Tech are un ampatament de 2780 mm, care este cu 100 mm mai lung decat Megane E-Tech. Lungimea totala este de 4470 mm, cu 40 mm mai scurta decat Australul, dar cu 260 mm mai lunga decat Megane.


Detaliile aerodinamice includ manerele usilor indreptate, roti de 20 de inchi cu insertii care reduc suprafata si bare de acoperis cu profil redus.


In interior, interfata de utilizare a soferului este OpenR Link de la Renault, care dispune doua ecrane in forma de L rasturnata orientate catre sofer, un ecran de bord de 12 inchi masurat in diagonala si un ecran de infotainment vertical de 12 inchi.


Sistemul Multi-Sense de la Renault, care permite ajustarea la experienta utilizatorului (UX) si la interfata om-masina (HMI) pune accentul pe personalizare, inclusiv un mod de conducere „Personal” care permite micro-ajustari pentru suspensie, franare regenerativa si setari de acceleratie. Alte moduri includ Sport, Eco si Confort. Alte optiuni de personalizare includ iluminarea interioara si afisajele de bord.


Sursa: topgear.com


O caracteristica cheie de confort este acoperisul din sticla Solarbay, care poate comuta intre opac si transparent pe segmente. Renault spune ca este primul producator auto care utilizeaza sistemul, care a fost dezvoltat impreuna cu furnizorul de sticla Saint-Gobain. O tehnologie numita cristal lichid dispersat cu polimer intuneca segmentele la cerere, folosind un camp electric pentru a muta moleculele.


Sunt disponibile patru setari Solarbay: complet transparent, complet opac si jumatate transparent/opac fata sau spate si invers. Renault spune ca trapa ocupa mai putin spatiu la cap decat una glisanta si economiseste energie care ar fi necesara pentru incalzirea sau racirea cabinei.


Vor fi oferite doua baterii, una cu 60 de kilowati/ora si o autonomie de peste 420 km, iar alta cu 87 kWh si o autonomie de peste 620 km.


Sunt disponibile doua motoare electrice, unul cu 125 kilowati (170 CP), cu o viteza maxima de 150 km/h si un timp de 0-100 km/h (0-62 mph) de 9,3 secunde; si unul cu 160 kW (220 CP), cu o viteza maxima de 170 km/h si un timp de 0-100 km/h de 8,4 secunde.


Renault spune ca densitatea de energie a bateriilor este cu 6% mai mare decat la Megane E-Tech, folosind chimia nichel-mangan-cobalt a LG Chem.


Odata cu preconditionarea bateriei la temperatura ideala de 25 de grade Celsius, Renault spune ca se pot adauga 50 kWh in 30 de minute la o rata de incarcare maxima de 150 kW. Asta echivaleaza cu doua ore de condus pe autostrada la 130 km/h, spune Renault.


Segmentul SUV-urilor compacte, al doilea ca marime din Europa, ramane dominat de modelele bazate pe ardere interna. Pana in iulie, Volkswagen Tiguan a condus segmentul, cu 98.446 vanzari conform cifrelor Dataforce. Hyundai Tucson a fost al doilea cu 86.058 vanzari. Nici Renault Austral, nici Arkana nu au fost in top 10.


Scenic este primul model complet electric din segment de la un mare producator auto european. Vehiculele electrice actuale din segment includ MG Marvel R, BYD Atto 3 si Mazda MX-30.


Lansarile cheie de vehicule electrice din segment pana in 2024 includ Ford Explorer, Peugeot 3008, Skoda Elroq, Opel Grandland, Cupra Tavascan si, eventual, un inlocuitor de SUV pentru Nissan Leaf.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA