Miscarea BMW ar putea indica limite ale producatorilor de automobile care obtin noi venituri din serviciile bazate pe software.
BMW a renuntat la plata taxelor de abonament pentru clientii pentru scaunele incalzite, intr-o indicatie timpurie ca vor exista limite pentru producatori pentru a obtine noi venituri din serviciile bazate pe software.
Producatorul auto va reveni sa ofere scaune si roti incalzite ca echipamente optionale, in loc sa-si echipeze vehiculele cu hardware si sa incarce consumatorii mai tarziu, a declarat Pieter Nota, seful de vanzari si marketing al BMW.
Compania a confirmat comentariile si a spus ca va continua sa ofere functii precum pornirea de la distanta a motorului si functii de asistenta pentru sofer, la cerere.
„Ne-am gandit ca vom oferi un serviciu suplimentar clientului, oferind sansa de a-l activa mai tarziu”, a declarat Nota.
„Oamenii simt ca au platit dublu, ceea ce de fapt nu era adevarat.”
Producatorii de automobile, inclusiv General Motors, Ford Motor si Tesla, au testat disponibilitatea consumatorilor de a plati pentru a accesa anumite servicii in masina, cu producatorii dornici sa profite.
GM se asteapta intre 20 de miliarde de dolari si 25 de miliarde de dolari pe an in venituri din software pana in 2030, in linii mari cu predictiile Stellantis.
Industria incearca sa ajunga din urma Tesla, care ii incanta pe proprietari de ani de zile cu functii software jucause, cum ar fi claxoanele muzicale ale masinilor sau spectacolele de lumini de Craciun care apar dupa o actualizare a software-ului.
Exista, de asemenea, optiunea de a plati 199 USD pentru capacitatea completa de conducere autonoma, care nu este inca operationala.
In alta parte, soferii au fost mult mai putin dispusi sa se implice cu tehnologia platita, in special atunci cand inseamna sa platesti pentru a utiliza functii care se bazeaza pe hardware preinstalat, cum ar fi functia de pornire de la distanta a unei chei sau pur si simplu mergi mai rapid.
Similar Articles
19 September 2023
achizitie , bmw , stiri , stiri auto , aproape masini , pareri , china , europa , UE , SUA