Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Dodge Journey ( 2008 – 2011 )

Ar trebui sa iau mai putine droguri, pentru ca asta e de departe cel mai ciudat Golf pe care l-am vazut. Dodge Journey, masina oficiala „si cu aia in fund si cu sufletul in rai”. Iata de ce, in articolul de astazi.



Dodge Journey e poreclit in SUA drept „Man Van” si de atunci mi-a ramas acea caracterizare in minte. La noi in Europa ai putea spune ca e un Touran american dar e de fapt mai aproape de VW Golf pentru ca, realistic vorbind, aproape nimeni nu a cumparat motorizarile pe benzina pentru ca atunci cand te uiti la un monovolum/SUV de familie si de buget, un motor de 3.5 V6 benzina si 235 de cai nu va fi pe lista ta. Poate ca benzinarul 2.4 World de 170 cai iti mai ia ochii si banii, dar restul categoric nu. Asa ca ramai cu un 2.0 diesel, cumparat sub licenta de la VW si folosit pana la pensionarea anticipata in 2011, cand Dodge Journey este pensionat de catre Fiat Freemont care e aceeasi masina dar pe care scrie Fiat. De fapt, in SUA Dodge Journey in continuare se vinde cu acelasi nume, doar noi am primit Fiat-ul pentru ca e o marca mai familiara pentru noi si oarecum stii ce primesti, spre deosebire de Dodge unde majoritatea oamenilor stiu la fel de multe pe cat stiu eu despre femei sau Cristi Borcea despre anticonceptionale.


Si da, Dodge Journey este mai degraba monovolum decat SUV, chiar daca este mai mare si decat Dodge Nitro, dar are o garda la sol mai mica decat standardul de 18 cm al SUV-urilor din acea vreme si nici nu are AWD decat pentru motorizarea de 3.5 V6 benzina de 235 cai. Doar ca e mai mare si mai inalt decat Touran-ul si Mazda 5-ul obisnuit asa ca il poti lua de SUV, mai ales daca mersul pe camp nu e activitatea ta principala si nici macar ocazionala. Plus ca eu intotdeauna zic ca majoritatea oamenilor nu au nevoie de 4×4 pentru ca ideea oamenilor de „off-road” in general se rezuma la mers pe camp si trecut printr-o balta. Maxim un drum forestier. Ceea ce poti face si intr-un Ford Ka. Dar ce nu poti face intr-un Ford Ka si poti face intr-un Dodge Journey? Corect, poti crea, livra si intretine o familie cu 2 copii.


 


Dodge Journey front side aproapemasini

3C4PDCAB4ET119197


Motoare Dodge Journey


Benzina



  • 2.4 MPI World de 170 cai – Motorul pe benzina de baza si un motor cu o lunga istorie chiar si la noi in Europa si inca se mai fabrica, il poti gasi inclusiv pe Jeep Renegade.

  • 2.7 LH V6 de 175 cai – Motorul se schimba la fiecare 100,000 km pentru ca des se infiltreaza apa in ulei, multumita pompei de apa cu pale din hartie…asta, din plastic, care se rupe la fiecare pornire de la semafor.

  • 3.5 V6 EGF de 235 cai – Singurul motor cu tractiune AWD disponibila optional, care e acelasi 2.7 V6 doar ca mai mare. Probleme cu scurgerile de antigel, probleme cu valva PCV care nu lasa suficient aer sa intre si uite asa uleiul ramane incins si se intareste. De aceea uleiul trebuie schimbat la 5,000 km.

  • 3.6 V6 Pentastar de 286 cai – Motorul Pentastar practic a inlocuit vechiul 3.5 si familia lui muribunda de motoare cu totul si e un motor capabil de multe, multe mile pentru ca la noi in Romania e mai rar decat lunile in care mai am bani in ziua dinainte de salariu. Sigur, e predispus la supraincalzire dar per total va merge mult si bine. Dar nu sub capota lui Dodge Journey, pentru ca nu l-a cumparat nimeni.


Diesel


2.0 TDI BKD si BMR de 140 cai – Dodge in aceasta perioada a apelat la VW pentru motoare si in cazul lui Journey (si a lui Caliber) avem acelasi 2.0 TDI de pe Golf V si Octavia II. ACESTEA NU SUNT MOTOARELE CU PROBLEME LA INJECTOARE, ALEA SUNT PE PASSAT SI A4 SI A6 SI SUNT ALTE CODURI. Doar ca, spre deosebire de Caliber, pentru Journey au cumparat si cutia automata DSG de la VW care e predispusa la a dinamita volanta, ambreiajul sau cutia cu totul. Si filtrul de particule e facut din vise si sperante.


 


Dodge Journey front aproapemasini


Probleme Generale Dodge Journey



  • In primul rand e o masina americana vanduta in Europa deci trebuie sa vina momentul complementar despre calitatea interiorul. E un festival al masculinitatii si al materialelor construite cu mana omului, adica o mare de plastic gri si ieftin si care scartaie. Dar daca nu te deranjeaza acest aspect, ai parte de un dublu hamburger facut intr-un fast food slinos de tip drive-in.

  • Fiind un Dodge / Chrysler, m-as uita si pe dedesubt la rugina. Daca nu vezi nimic, e bine, daca vezi ceva, atunci tu decizi daca merita cumparat sau nu. Fiindca ea, fiindca ea, mai avea, mai avea, trufandale s-altceva, cu cafea, ii servea, le dadea, cu bucatica fiecaruia.

  • Franele pe spate nu sunt cele mai calitative si aici intra atat placutele cat si discurile si etrierii.

  • Cutia manuala C635 de la Fiat are probleme cu sincroanele dar se repara relativ usor si ieftin, am vorbit mai in detaliu in articolul despre Fiat Bravo. Da, astea doua masini au piese comune.


 



Verdict Dodge Journey


Ies pe strasse la plimbare,

Cu masina mea (hei)

Urla muzica in boxe,

vreau sa agat ceva (hei)

Au venit caldurile, se dezbraca toate fetele (heee)

Trag pe dreapta, las masina,

vreau sa merg pe jos (hei)

Fetele imi fac cu ochiul si zambesc frumos (hei)

Arde tare soarele dar mai rau ne ard fetiteleeeeee

heeeeeeeeeeeeeeeeeei

heeeeeeeeeeeeeeeeeei

As vrea toate fetele sa-si arunce hainele

Pentru noi


Si pentru voi.

Ne-au topit caldurile

Sa-si arunce hainele

Pentru noi si pentru voi.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina motorul World de 2.4 si 170 cai e tot motorul de care ai nevoie, dar realistic vei merge cu 2.0 TDI-ul de 140 cai de la VW.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-10-16 09:52:41

    Salutare, Depinde ce eroare ai avut. Daca ai avut martorul rosu de ulei, motorul e cam dus. In rest nu am puteri paranormale precum clarvazatoarea Ildiko. Succes!

  • AproapeMasini

    2023-10-16 09:52:41

    Salutare, Depinde ce eroare ai avut. Daca ai avut martorul rosu de ulei, motorul e cam dus. In rest nu am puteri paranormale precum clarvazatoarea Ildiko. Succes!

  • SPRITZ DIESEL

    2023-10-14 19:21:03

    buna ziua am un passat b6 2.0 tdi si la 110 kmh mi sa oprit din mersi acu si nu mai porneste. ce po sa fac?

  • SPRITZ DIESEL

    2023-10-14 19:21:03

    buna ziua am un passat b6 2.0 tdi si la 110 kmh mi sa oprit din mersi acu si nu mai porneste. ce po sa fac?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA