Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW nu va adauga a patra fabrica de baterii EV

Grupul VW a cautat un posibil site pentru o gigafabrica de baterii EV in Europa de Est dar momentan nu au stabilit locatia.



Sursa: reuters.com


Grupul Volkswagen nu va lua deocamdata o decizie cu privire la a patra fabrica de baterii EV, cererea de vehicule electrice din Europa fiind in urma cu asteptarile, a declarat CEO-ul Oliver Blume.


„Pe baza conditiilor de piata, inclusiv a cresterii lente a pietei BEV in Europa, nu exista deocamdata niciun motiv de afaceri pentru a decide asupra altor locatii”, a spus Blume intr-un comunicat furnizat de unitatea ceha Skoda a Grupului VW.


Grupul VW a cautat un posibil amplasament pentru o gigafabrica de baterii pentru masini electrice in Europa de Est si a amanat deja o decizie in urma cu un an, cand avea in vedere locatii in Cehia, Ungaria, Polonia sau Slovacia.


Republica Ceha a insistat pentru acord, incercand sa asigure viitorul sectorului sau auto important, pe masura ce industria auto globala se indeparteaza de combustibilii fosili.


Blume s-a intalnit cu oficiali cehi saptamana aceasta, in timp ce tara a facut eforturi pentru investitie, incercand sa asigure viitorul sectorului sau auto important, in timp ce industria auto globala se indeparteaza de combustibilii fosili.


Oficialii cehi au declarat miercuri ca vor incepe sa ofere locatia propusa pentru fabrica de baterii a VW altor investitori, spunand ca nu isi pot permite sa mai astepte pentru o decizie.


Sursa: electrek.co


Premierul Petr Fiala a declarat ca tara va incepe sa se concentreze pe alte proiecte. „Nu putem continua sa detinem terenul pentru acest proiect”, a declarat Fiala intr-o conferinta de presa.


Ministrul Industriei, Jozef Sikela, a declarat ca au loc discutii cu cinci investitori, doua dintre aceste proiecte fiind la o scara similara cu planurile VW.


VW a anuntat anterior planuri de a deschide sase gigafabrici pana in 2030 si a selectat deja locatii in Salzgitter, Germania, Valencia, Spania si St. Thomas, Canada. Blume a spus ca aceste trei locatii au un potential de productie de pana la 200 GWh pe an.


VW s-a alaturat producatorilor de automobile si analistilor avertizand saptamana trecuta ca cererea de vehicule electrice nu se dezvolta conform asteptarilor, cu propriul registru de comenzi al grupului german pentru vehicule electrice coborand la 150.000 in Europa, de la 300.000 anul trecut.


VW a spus ca a ramas dedicat mobilitatii electrice, inclusiv la Skoda, care este cel mai mare exportator al Republicii Cehe si lanseaza noi modele electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA