Grupul VW va reorganiza reteaua de productie a producatorului auto pentru a accelera trecerea la o conducere electrica intr-un plan de investitii pe cinci ani, elaborat de conducere.

Sursa: volkswagen-karriere.de

Grupul Volkswagen va accelera trecerea la masinile electrice si isi va reinnoi strategia software intr-un plan de investitii pe cinci ani prezentat de conducere consiliului de supraveghere, a anuntat producatorul auto intr-un comunicat.

Consiliul de supraveghere al VW a discutat cum va reorganiza reteaua de productie a producatorului auto pentru a accelera trecerea la o conducere mai curata, se arata in comunicat.

Grupul VW, ale carui marci variaza de la Audi si Porsche premium pana la VW si Skoda de pe piata de masa, a studiat, de asemenea, cum sa remedieze o strategie software afectata de intarzieri si depasiri de costuri.

Detaliile complete despre cele discutate vor fi prezentate la conferinta anuala de presa a companiei din 14 martie.

Reuters a anuntat ca membrii consiliului de administratie urmau sa discute daca sa construiasca o noua fabrica pentru berlina electrica Trinity, o decizie pe care seful marcii VW, Thomas Schaefer, a spus ca va fi luata luna aceasta.

Sursa: volkswagenag.com

Declaratia VW nu spunea daca planul, intocmit sub fostul CEO Herbert Diess, va merge inainte sau daca va produce noua masina la fabrica sa principala din Wolfsburg, idee pe care directorii au prezentat-o ​​la sfarsitul anului trecut.

Consiliul trebuia sa discute, de asemenea, ce modele noi ar putea fi produse la uzina VW din Hanovra din Germania, dupa incheierea productiei VW Bus 6.1, si uzina din Osnabruck, careia i-ar putea fi atribuit un nou model Porsche, potrivit ziarului german de afaceri Handelsblatt.

Angajatii se tem ca 1.000 de locuri de munca ar putea fi in pericol in Hanovra daca fabricii nu i se aloca un nou model, se arata in ziar.

Un purtator de cuvant al consiliului de intreprindere a negat raportul Handelsblatt , spunand ca locurile de munca din Hanovra sunt garantate printr-un acord cu compania pana in 2029. „Va exista o solutie viabila pentru Hanovra”, a spus purtatorul de cuvant.