Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Marea Britanie, proiect nou de lege privind vehiculele automate

Expertii din industria de conducere autonoma spun ca stabilirea raspunderii legale este cruciala pentru a castiga acceptarea publica a vehiculelor autonome in Marea Britanie.



Sursa: edition.cnn.com


Producatorii de automobile, vor fi raspunzatori din punct de vedere legal pentru orice accident in Marea Britanie, in cadrul planificat al guvernului britanic pentru dezvoltarea vehiculelor autonome.


Regele a spus ca guvernul va introduce un proiect de lege privind vehiculele automate, in timp ce stabileste agenda legislativa a guvernului pentru urmatoarea sesiune parlamentara.


Legislatia va crea competente de a amenda companiile si va oferi oamenilor imunitate de urmarire penala daca se afla intr-un vehicul cu conducere autonoma. Companiile de masini cu conducere autonoma s-ar putea confrunta cu actiuni penale in Marea Britanie daca vehiculele lor nu indeplinesc standardele de siguranta in cazurile cele mai grave.


Proiectul de lege va interzice, de asemenea, marketingul inselator, ceea ce inseamna ca numai vehiculele care indeplinesc pragul de siguranta pot fi comercializate ca auto-conducere.


Propunerea de lege a fost bine primita de asiguratori si de startup-urile AV.


Tara Foley, seful operatiunilor din Marea Britanie si Irlanda pentru asiguratorul global AXA, a declarat ca acest lucru ar adauga „multe beneficii pentru economia Regatului Unit, siguranta rutiera si locurile de munca verzi”.


„Pentru asiguratori, ofera, de asemenea, o claritate cruciala pentru stabilirea raspunderii pentru conducerea autonoma”, a adaugat aceasta.


Companiile au spus ca Marea Britanie ar putea pierde din investitii, iar startup-urile vor efectua teste in alta parte, daca nu sunt adoptate legile promise care reglementeaza tehnologia AV inainte de urmatoarele alegeri generale, asteptate anul viitor.


„Noua legislatie primara pentru vehiculele cu conducere autonoma ne ofera increderea pentru a continua sa investim in cercetare si dezvoltare si sa ne crestem baza de talent aici in Marea Britanie”, a declarat Alex Kendall, CEO al startup-ului AV Wayve, care a strans aproximativ 260 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv Microsoft.


Guvernul a spus ca proiectul de lege va proteja utilizatorii si va promova siguranta in industria AV. „In timp ce vehiculul conduce singur, mai degraba o companie decat un individ va fi responsabila pentru felul in care conduce”, a spus guvernul.


Sursa: edition.cnn.com


Expertii din industria de conducere autonoma au spus despre cadrele nationale de reglementare si stabilirea raspunderii legale ca sunt cruciale pentru a castiga acceptarea publica a vehiculelor autonome si pentru asiguratorii sa ofere acoperire.


Proiectul de lege va stabili procese de investigare a incidentelor si de imbunatatire a cadrului de siguranta si va stabili, de asemenea, pragul pentru ceea ce este clasificat ca fiind o masina cu conducere autonoma.


In SUA, unde statele au condus la testarea masinilor cu conducere autonoma, autoritatile de reglementare din California au ordonat luna trecuta unitatii de masini fara sofer a General Motors Cruise sa isi scoata vehiculele de pe drumurile de stat , declarand ca a „denaturat” siguranta tehnologiei.


Paul Newman, fondatorul firmei de software AV Oxa, cu sediul la Oxford, care a strans aproximativ 225 de milioane de dolari de la investitori, a declarat ca cadrul propus de Regatul Unit ar evita repetarea situatiei lui Cruise in Marea Britanie, deoarece delimiteaza in mod clar responsabilitatile.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA