Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Peugeot 5008 II ( 2017 – 2023 )

Cu prima generatie mancatorii de usturoi nu ne-au impresionat cu nimic si ne-au adus aminte de ce masinile franceze nu sunt cele mai populare. Dar Peugeot 5008 II a venit si a schimbat placa de ne-a cazut moaca cand kkt se invarte placa.



Sau ne-a spart la buci sau la caca, cand se invarte placa? In fine, stiu ca ar trebui sa ascult mai putin Parazitii si sa beau mai putin Babanu atunci cand scriu articolele astea. Si pentru Peugeot 5008 II chiar nu am nevoie de prea mult alcool pentru ca a fost o masina neasteptat de buna. Dar oare voi reusi sa trec peste dependenta de Babanu?


In esenta s-a pastrat reteta anterioara si Peugeot 5008 II e un 3008 mai mare sau un 508 mai inalt sau un Grandland de la Peugeot. Depinde cum o privesti si pe ce parte o iei, pentru ca toate sunt construite pe aceeasi platforma. Diferenta majora in schimb tura asta dintre 5008 si 3008 este ca 5008 vine standard doar cu 7 locuri si e ceva mai lung decat 3008 astfel ca locurile din spate nu sunt puse la sanki shuste la misto ce faceti bai nebunilor, bai? Mancati mici din aia ciorditori? Pulpe mafiote? Bai.


Iar asta s-a vazut si pe piata auto aka lumea reala, pentru ca in momentul in care am delirat acest articol erau aproximativ 120 de Peugeot 3008 la vanzare si doar 50 de Peugeot 5008. Si nu trebuie sa fii absolvent al Facultatii de Ursarie si Jmekerie si nici nu trebuie sa lucrezi la Fabrica de Fericire ca sa iti dai seama ca in ziua de azi monovolomul e cam pensionat pentru ca daca vrei 7 locuri iti vei cumpara SUV, asa ca 3008 face acelasi lucru dar mai ieftin.


 


Peugeot 5008 II side aproapemasini


Motoare Peugeot 5008 II


Benzina



  • 1.2 Turbo EB2DTS PureTech de 130 cai – Nu. Nu neaparat pentru ca e dependent de ulei si benzina de calitate la fel cum sunt eu dependent de Petrica „The Cat” Stoian, ci pentru ca 5008 II vine strict cu 7 locuri si motorul asta e insuficient ca salariul. Nu.

  • 1.6 Turbo EP6CDTM de 165 si 180 cai – Nu. Nu neaparat pentru ca are problemele de distributie cu care micul Print ne-a obisnuit ci pentru ca nu se leaga cu caracterul de masina de vacante a lui 5008 si am mari dubii ca se uita cineva la un Peugeot 5008 II si se gandeste „mmm, da, asta e masina cu care vreau sa ma plimb prin oras”. Desi, trebuie sa recunosc ca in momentul in care am delirat acest articol erau la vanzare 335 de Peugeot 5008 II la vanzare pe mobile.de.


Diesel



  • 1.5 BlueHDi DV5 de 130 cai – Da, e si asta un motor relativ insuficient pentru caroseria lui 5008 pentru ca nu are cai putere dar are cuplu, si l-as recomanda doar daca stii ca nu vei folosi prea des acele 2 locuri din spate. Pe aceeasi logica recomand mai degraba un 3008.

  • 2.0 HDi DW10 de 150 si 180 cai – Singurul motiv pentru care au lansat 5008 si singurul motor care realistic merita cumparat. Un 2 litri in 4 cilindri de 180 cai, ca efectiv orice oferta de pe piata de la orice producator care are un 2 litri diesel in 4 cilindri in portofoliu, care isi face treaba decent si cu demnitate, in special cand e folosit pentru vacante, drumuri foarte lungi stau cozi interminabile la ghiseul 4. Doar sa nu il plimbi prea des prin oras pentru ca vei avea probleme cu filtrul de particule, EGR-ul si volanta.


 


Peugeot 5008 II front side aproapemasini


Probleme Generale Peugeot 5008 II



  • Peugeot 5008 II sta la jumatatea centrului dintre monovolum si SUV pentru ca are dimensiunile unui SUV, aspectul unui SUV dar nu are 4×4. Doar tractiune fata. Si acum ar trebui sa dau cu hate, dar in ziua de azi chiar mai ai nevoie de 4×4, in conditiile in care pentru 99% din oameni ideea de off-road e un drum forestier si posibil o balta? As zice si zapada, dar realistic cata zapada mai avem noi in Romanistan? 2 saptamani pe an? Si ca sa ajungi in statiunile montane drumurile sunt curate? Si soferul tipic de 5008 nu va face off-road si nu va merge pe poteci de zapada ci se va caza la un hotel child friendly gen Alpin? Apropo, am fost o data la Alpin si carpetele erau asa de comode incat nu mai aveai nevoie de pat. Dormeai confortabil pe jos.

  • Standard este si cutia automata si care e fiabila de felul ei dar nu uita sa ii schimbi uleiul la fiecare 4 ani sau 60,000 km.

  • Inca e prea noua ca sa discutam despre asta, dar Peugeot 5008 e mai impachetat de tehnologie decat e Dorian Popa impachetat de muschi si Roxana Ionescu e impachetata de feminitate, asa ca te poti ajuta la probleme electrice constante. Minore, dar constante.

  • Si acum vine si momentul complementar despre instalatia AdBlue de pe motoarele diesel, instalatie care trebuie sa aiba AdBlue in orice moment altfel nu mai porneste motorul asa ca verifica constant nivelul de AdBlue si ia si cateva bidoane cu tine.

  • Nu este cel mai popular Peugeot posibil asa ca unele piese cel mai probabil vor fi disponibile doar pe original.


 


Peugeot 5008 II rear aproapemasini


 


Verdict Peugeot 5008 II


Peugeot 3008 e o masina foarte aspectuoasa si e ce trebuie pentru zilele noastre. Dar 5008? 5008 e o masina foarte nisata. Nu e bun la toate, dar e exceptional la vacante. Are spatiu, are putere, are tehnologie, arata bine, e surprinzator de fiabil. Asa ca daca inca mai cauti un monovolum din clasa medie, Peugeot 5008 II e una din cele mai bune optiuni la ora actuala. Pentru restul exista 3008.


Ce motoare recomand? Pentru benzina aparent au fost oameni care au cumparat 1.2 Turbo-ul de 130 de cai dar totusi fa un efort si cumpara versiunea de 1.6 Turbo, dar de departe cel mai potrivit motor este 2.0 HDi-ul de 180 de cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA