Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai demareaza o fabrica de vehicule electrice de 1,5 miliarde de dolari

Hyundai intentioneaza sa inceapa productia de masa din fabrica in primul trimestru al anului 2026, iar constructia se va incheia in 2025.



Sursa: governing.com


Hyundai a inceput luni intr-o fabrica de 1,52 miliarde de dolari dedicata producerii de vehicule electrice in Coreea de Sud, in timp ce producatorul auto accelereaza trecerea de la masinile pe benzina.


Hyundai Motor, producatorul auto nr. 3 din lume dupa vanzari impreuna cu afiliatul sau Kia, intentioneaza sa inceapa productia de masa din fabrica in primul trimestru al anului 2026.


Constructia este de asteptat sa se incheie in 2025, a declarat producatorul de automobile intr-un comunicat.


Fabrica din Ulsan, in sud-est, va avea o capacitate anuala de 200.000 de unitati, iar compania a declarat ca primul sau model va fi un SUV electric de la marca sa de lux Genesis.


Hyundai Motor Group, care cuprinde marcile Hyundai Motor, Kia si Genesis, a declarat in aprilie ca intentioneaza sa lanseze 31 de modele EV pana in 2030.


„Am incredere ca Ulsan va fi un oras inovator al mobilitatii, care va deschide calea in era electrificarii”, a declarat presedintele executiv al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, la ceremonia de inaugurare a fabricii, prima fabrica noua a producatorului de automobile din Coreea de Sud in ultimii 29 de ani.


Complexul Ulsan este cel mai mare site de productie al Hyundai, cu propriul port si o capacitate de productie anuala de 1,4 milioane de vehicule, inclusiv exporturi de 1,1 milioane de unitati.


Hyundai a spus ca va respecta planurile sale de lansare a vehiculelor electrice, spre deosebire de unii rivali care au retras productia de vehicule electrice din cauza cererii de racire.


Anul trecut, Hyundai Motor Group a lansat o fabrica de baterii si vehicule electrice de 5,54 miliarde de dolari in statul american Georgia.


Sursa: koreatimes.co.kr


Intrebat daca compania are vreun plan de a construi fabrici suplimentare de vehicule electrice dedicate, CEO-ul Hyundai Moto, Jaehoon Chang, a spus reporterilor ca se concentreaza in prezent pe fabricile din SUA si de acasa.


Chang a mai spus ca Hyundai monitorizeaza sentimentul pe piata de vehicule electrice, dar a considerat ca tendinta pentru vehiculele electrice este pozitiva, indiferent de problemele legate de lipsa infrastructurii de incarcare.


Citand aplatizarea cererii de vehicule electrice, General Motors a declarat ca va intarzia productia cu un an a camionetelor electrice Chevrolet Silverado si GMC Sierra la o fabrica din Michigan.


Ford Motor intrerupe temporar unul dintre cele trei schimburi de la fabrica care isi construieste camioneta electrica F-150 Lightning.


De asemenea, Tesla incetineste planurile pentru  fabrica din Mexic, in timp ce GM si Honda au anuntat luna trecuta ca pun capat unui plan de 5 miliarde de dolari pentru a dezvolta impreuna vehicule electrice cu costuri mai mici.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA