Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault este deschis pentru investitii Geely pentru a consolida marca Alpine

Miscarea ar extinde amprenta producatorului auto chinez Geely in Europa.



Sursa: alpine-rrg.com


Renault va lua in considerare investitorii, inclusiv Zhejiang Geely Holding Group, pentru a-si consolida marca de masini sport Alpine intr-o miscare care ar extinde amprenta producatorului auto chinez in Europa.


Cautarea de noi investitori va incepe probabil la sfarsitul anului viitor sau la inceputul lui 2025, a declarat Philippe Krief, CEO al marcii.


„Geely face parte din grup si ne uitam la lucruri impreuna cu ei”, a spus Krief intr-un interviu. Totusi, „prioritatea pentru 2024 este oficializarea produsului si a planului industrial Alpine”.


Invitarea la Geely, care produce deja masini Volvo si Lotus si detine participatii la Mercedes-Benz si Aston Martin, ar intari si mai mult legaturile dintre cele doua grupuri, pe masura ce Renault incearca o revizuire completa.


Renault si Geely au convenit sa infiinteze o companie de motoare cu combustie combinata si sisteme de propulsie hibride si lucreaza impreuna in Coreea de Sud.


Orice investitie chineza in Alpine, cunoscuta mai ales pentru coupe-ul sau sport A110, ar fi monitorizata indeaproape de guvernul francez, care detine 15% din Renault.


Proprietarul miliardar al Geely, Li Shufu, are ambitii de a extinde vanzarile globale si, cel mai recent, si-a lansat brandul premium EV Zeekr in Europa, alaturi de modelele Polestar si Lynk & Co.


Sursa: motor1.com


Intre timp, Alpine pregateste o gama de sapte modele complet electrice, incepand cu masina de oras A290 anul viitor si cu un vehicul crossover in 2025.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, vizeaza venituri de peste 8 miliarde de euro (8,6 miliarde de dolari) pentru Alpine pana la sfarsitul acestui deceniu, un obiectiv ambitios pentru o marca care a vandut putin peste 3.500 de masini anul trecut.


Brandul francez este inca in discutii cu AutoNation pentru a incepe vanzarile in SUA in 2027 sau 2028. Acele discutii „vor dura putin, dar progreseaza”, a spus Krief, fost director de inginerie la Ferrari, care a preluat conducerea la Alpine in iulie.


Alpine isi dezvolta propria platforma EV , un pas vazut ca fiind cheie pentru extinderea marcii. Acesta va colabora strans cu noua entitate EV si software a Renault, Ampere.


Krief a spus ca are in vedere „diverse scenarii” pentru a extinde amprenta productiei Alpine dincolo de site-ul sau din Dieppe din Normandia, inclusiv utilizarea fabricilor Renault pentru noi modele sau investitiile in fabrici proprii, potential in afara Europei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA