Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Industria auto se gandeste la impactul parteneriatului Hyundai cu Amazon

Hyundai intentioneaza sa inceapa sa-si vanda vehiculele pe Amazon, iar industria urmareste indeaproape pentru a intelege cum va functiona modelul.



Sursa: motortrend.com


Intr-o miscare de a duce cumparaturile de vehicule online la un nou nivel, Hyundai si Amazon se vor asocia intr-un magazin digital pentru a vinde vehiculele producatorului de automobile consumatorilor din SUA


Hyundai va fi primul producator auto care va folosi instrumentul de vanzare cu amanuntul digital al Amazon pentru a efectua o tranzactie completa end-to-end. Cumparatorii vor putea accesa platforma de cumparaturi digitale Amazon pentru a selecta si finanta un vehicul. Vanzarile vor fi canalizate prin dealeri locali.


„Am aflat prin pandemie cum se asteptau consumatorii sa aiba o experienta similara atunci cand cumpara o masina sau cand cumpara altceva online”, a declarat Jose Munoz, CEO Hyundai Motor North America, pentru Automotive News in timpul Salonului Auto de la Los Angeles saptamana aceasta.


„Amazon a analizat, de asemenea, vanzarile de masini ca una dintre oportunitatile viitoare si cred ca am vazut o solutie castigatoare pentru toate partile”, a spus Munoz.


Anuntul a ridicat imediat intrebari in randul unor retaileri si investitori din industrie. Lithia, cel mai mare grup de dealeri auto din SUA, a inregistrat o scadere a stocului cu 5,1% ca raspuns saptamana aceasta. Pretul actiunilor pentru grupul auto nr. 2 AutoNation a scazut cu 6%. Serviciul de recomandare pentru vanzari auto online, stocurile TrueCar au scazut cu 7%.


Gigantul retailului digital incepe cu marca Hyundai, au declarat directorii Amazon pentru Automotive News, dar se asteapta sa colaboreze cu alti producatori de automobile.


Hyundai si Amazon vor incepe testarea programului cu 18 dealeri incepand din ianuarie. Angajatii Amazon din regiunile din apropierea magazinelor participante vor servi drept piata de testare, un proces beta pe care Amazon il numeste „dogfooding”.


„Daca este suficient de bun pentru tine, atunci probabil ca ii poti pune pe altii sa incerce”, a spus Mallick pentru Automotive News.


In functie de disponibilitate, noul vehicul va fi livrat cumparatorului sau va fi stabilit pentru ridicare de la reprezentanta locala.


De asemenea, Hyundai va colabora cu Amazon pentru a aduce functionalitatea Alexa Built-In pe vehiculele sale.


In plus, Hyundai va folosi Amazon Web Services pentru nevoile sale de calcul, stocare si baze de date. Munoz a spus ca Hyundai vrea sa treaca de la „dezvoltarea interna la tehnologia si strategia cloud-first”.


Sursa: forbes.com


Mike Sullivan, proprietarul Hyundai Santa Monica si al grupului de dealeri LAcarGuy din California de Sud, a numit parteneriatul „o descoperire”.


Parteneriatul Amazon deschide o piata gigantica pentru Hyundai. Platforma are zilnic zeci de milioane de vizitatori din SUA, inclusiv membrii sai Prime. Amazon a spus ca este posibil ca membrii Prime sa primeasca o reducere sau alte beneficii cu o achizitie Hyundai, dar acest lucru nu a fost determinat.


„Magazinul” Hyundai Amazon din SUA va prezenta inventarul retailerilor, conectandu-i cu usurinta cu cumparatorii de pe piata. De asemenea, consumatorii vor putea cauta vehicule locale in stoc dupa preferinte, inclusiv model, culoare si caracteristici.


Dealerii isi vor stabili pretul vehiculului, dar, la fel ca in orice altceva de pe Amazon, consumatorii isi pierd capacitatea de a tocmi sau de a negocia odata ce pretul este afisat.


Amazon nu a oferit detalii despre cum va functiona finantarea, dar a spus ca va incepe cu compania de finantare captiva a Hyundai si va analiza mai tarziu sa adauge alti creditori.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA