Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lancia Ypsilon EV va conduce extinderea in Europa a marcii Stellantis

Brandul premium Stellantis se extinde in afara Italiei, incepand cu a treia generatie de Lancia Ypsilon.



Sursa: uk.motor1.com


Expansiunea Lancia dincolo de Italia va incepe in februarie cand va dezvalui masina mica Ypsilon de a treia generatie, incepand cu o varianta complet electrica intr-o editie limitata de 1.906 de unitati, a spus marca.


Noul Ypsilon este un model crucial pentru Lancia, deoarece compania-mama Stellantis cauta sa revigoreze marca cu o gama de modele premium si o revenire la vanzarea de masini in afara Italiei. Va intra in vanzare in vara anului 2024 ca o masina mica cu cinci usi.


Va fi prima Lancia complet electrica, precum si ultima care va oferi o varianta de motor cu ardere interna.


Lancia vinde acum un singur model, actualul Ypsilon cu trei usi care a fost lansat in 2011. Este construit pe platforma Mini dezvoltata de Fiat Chrysler Automobiles inainte de fuziunea cu PSA Group pentru a forma Stellantis.


Din ianuarie pana in octombrie, vanzarile Ypsilon au crescut cu 8,4% fata de 2022, la 37.731 de unitati, arata cifrele cercetatorului de piata Dataforce. Ypsilon s-a clasat pe locul al treilea pe segmentul mic premium din Europa, potrivit Dataforce, desi sunt putini intrati in acest segment.


A treia generatie Ypsilon va avea putin peste patru metri lungime, cu aproximativ 150 mm mai lunga decat a doua generatie. Se va baza pe arhitectura Stellantis e-CMP2 care este folosita de alte masini mici din grup, cum ar fi Peugeot 208 si Opel/Vauxhall Corsa. Ypsilon va fi construit in Zaragoza, Spania, impreuna cu Corsa.


Sursa: carmagazine.co.uk


Lancia a ales numarul 1.906 pentru editia de lansare pentru a sarbatori anul infiintarii marcii (1906). Masinile vor avea interioare proiectate in colaborare cu specialistul italian in mobila Cassina, care a lucrat cu Lancia la culorile si materialele interioare.


Lancia a lansat luni o imagine teaser cu incarcatorul inductiv de telefon al noului Ypsilon, o tava semicirculara pe care o numeste „tavolino” sau masuta. Compania a spus ca intruchipeaza „un detaliu unic si un element de design (care) aminteste cu tarie conceptul de „sentiment de casa” , care a fost intotdeauna esential pentru Lancia”.


Dupa noul Ypsilon, Lancia va lansa doar masini complet electrice, incepand cu Gamma fastback de dimensiuni medii in 2026. Va fi urmata de hatchback-ul compact Delta in 2028.


Conform planului strategic de 10 ani „Renastere”, Lancia va vinde numai vehicule complet electrice dupa 2028. Cele trei modele viitoare vor acoperi 50% din piata, spune marca.


Isi extinde reteaua de dealeri pentru a adauga aproximativ 85 de showroom-uri in Europa, in timp ce isi reduce reteaua de dealeri din Italia cu 20%, la aproximativ 160 de showroom-uri. Lancia se va concentra pe vanzarile online si face parte din primul grup de marci Stellantis care va trece la un model de distributie direct de agentie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA