Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Land Rover Discovery Sport ( 2015 – 2019 )

Chiar daca nu e ultimul cuvant in materie de fiabilitate la fel cum nici Cristi Borcea nu e ultimul cuvant in materie de abstinenta, totusi Land Rover Discovery Sport s-a descurcat decent si a fost cel mai bine vandut Land Rover la vremea lui. Si daca il iei in combinatia corecta de motor si cutie, e unul din cele mai bune Land Rover moderne.



Pentru ca de fapt Land Rover Discovery Sport e continuarea lui Freelander si ai putea spune ca e Freelander III, doar ca indienii de la Tata s-au gandit sa aduca o noua frizura, cu un nou concept, care face din tine -> super tine! Si de data aceasta l-au adus si in versiune 5+2, intrand intr-o nisa foarte interesanta dar gandita bine. Daca esti o mamica instarita si care duce copiii la scoala si se gandeste ca nu are loc intr-un Evoque, atunci un Land Rover Discovery Sport e fix ce trebuie. Si daca il ia si in versiunea 5+2, atunci ai loc pentru si mai multi copii. Pentru ca acele 2 locuri din spate sunt doar pentru copii.


La fel cum Land Rover Discovery Sport e mai mult pentru mamicile care nu se descurca cu spatiul dintr-un Evoque, dar exista si a doua categorie de oameni – cei care au fost multumiti de Freelander II si care vor inca un Land Rover dar care au auzit ca Range Rover-ul pe bune e la fel de fiabil ca Fondul National de Investitii si nu poti dormi linistit noaptea stiind ca Range Rover lucreaza pentru tine. Si primele modele, pana in 2016, chiar au fost fiabile si asta l-a propulsat pe Discovery Sport in topul vanzarilor Land Rover, ca apoi sa dispara in anonimat cativa ani din cauza problemelor si apoi sa dispara complet din cauza pretului. Si as scrie mai multe, dar am ramas fara banda de internet si am mult de scris la probleme generale.


 


Land Rover Discovery Sport front side aproapemasini


Motoare Land Rover Discovery Sport


Benzina



  • 2.0 EcoBoost de 240 cai – Pana in 2016 Land Rover Discovery Sport s-a bucurat de mostenirea Ford si motorul EcoBoost a fost o alegere decenta dar nu neaparat cea mai buna. Ramane in continuare problema conductei de antigel care crapa si termostatul uita sa te anunte ca temperatura creste si uite asa pe motor l-au topit caldurile. Alternativ poti schimba conducta si sa eviti toate problemele astea.

  • 2.0 Ingenium de 240 si 290 cai – Din pacate benzinarul turbo Ingenium de 2 litri este capat de linie pentru Discovery Sport dar sincer Discovery nu e F Pace chiar daca sunt masini oarecum inrudite si nu ai chiar nevoie de 500 de cai pe un Discovery Sport, asa ca 290 iti ajung. Plus ca e si un motor fiabil, dar nu ii sade prea bine la caracterul general al lui Disco Sport. Dar daca il gasesti si vrei sa mergi comic de repede cu un dulap dar nu ti-au plecat chiar toate tiglele de pe casa pentru ca au ramas cateva pe sarpanta, atunci Discovery Sport 2.0 Ingenium de 290 de cai este o alegere cel putin interesanta.


Diesel



  • 2.0 Ingenium de 150 si 190 cai – Din pacate in 2016 debuteaza motorul Ingenium si e motorul principal care a contribuit la reputatia proasta Land Rover. Un fel de 1.6 HDi britanic, motorul asta poate crapa oricand asa ca nu il recomand. Sunt unii care au mers cu motorul asta 20,000 de km, sunt altii care au mers 200,000 de km, sunt altii care au mers pana la iesirea din curtea reprezentantei, sunt altii care au escaladat Kilimanjaro cu asa ceva. Esti dispus sa te risti?

  • 2.2 Duratorq de 150 si 190 cai – Efectiv ia-l cat mai poti, pentru ca e vechiul 2.2 Duratorq de pe generatia anterioara si e motorul de Ford. Din pacate a fost pensionat in 2015, dar e un diesel pe care te poti baza si cu care poti face lejer Mangalia – Kilimanjaro, spre deosebire de Ingenium unde nu ai garantia ca ajungi la molul din Baneasa, plecand din Pipera. Axa cu came poate rezista mai putin decat in mod normal, dar nu vei ajunge la kilometrajele la care incepe sa oboseasca asa ca ia-l cu incredere, cat il mai gasesti.


Hibrid



  • 1.5 Ingenium Hibrid de 309 cai – Ultima fita in materie de Land Rover Discovery Sport I si sincer nici motorul asta nu se preteaza prea bine caracterului masinii, pentru ca Disco Sport e o masina realmente capabila de off-road si aventura si vacante, iar P300e-ul e o versiune de oras si poti gasi motorizarea asta si pe Evoque, unde ii sade mult mai bine. Si i-au dat si doar versiunea cu 3 cilindri a lui P400e, pentru ca altfel nu mai avea rost sa cumperi un Range Rover Sport si probabil nici macar un Range Rover All-Inclusive. Dar daca totusi ai un fetish bizar cu Disco Sport hibrid, atunci ai sa afli ca e o masina neasteptat de buna, chiar daca nu e cel mai silentios sau eficient sistem aici la prima generatie.

  • 2.0D Ingenium Mild Hybrid de 150 cai – Nu. Adica, e acelasi 2.0 diesel Ingenium dar cu un sistem mild hybrid ca sa iasa la emisii.


 


Land Rover Discovery Sport interior aproapemasini


Probleme Generale Land Rover Discovery Sport



  • Bateria cedeaza la fiecare 2 zile si mereu va fi un bec in bord pentru ca probleme electrice pentru ca Land Rover.

  • Infotainmentul cu touch screen e la fel de rapid in gandire ca Luis Lazarus in confruntarea cu Tribunul. Plus ca interiorul e de moda veche, cu multe butoane. Pentru mine e ca steagul Elvetiei, un mare plus. Dar unii vor stramba din nas. Aia care stramba din nas sa-si cumpere Evoque.

  • Motorasul de la haion e la fel de rapid in gandire ca Veronica Stegaru si amortizoarele sunt la fel de puternice ca Viorel.

  • Si acum vine momentul complementar pentru motoarele diesel. Uleiul se schimba la fiecare 6000 km/ 7 luni pentru ca se dilueaza. DPF-ul nu se incalzeste suficient de tare incat sa isi faca treaba si ramai si cu ulei si cu DPF infundant, pentru ca au luat efectiv sistemul DPF De pe Jaguar XE si l-au pus pe Range Rover Evoque si Discovery Sport si nu au mai modificat parametrii de ardere. AdBlue opreste motorul brusc fara sa te mai anunte sau sa intre in limp mode. Avertismentele si linistea mentala sunt pentru femei, copii si oamenii slabi. Barbatii adevarati traiesc la limita. Barbatii adevarati conduc Land Rover Discovery Sport. Filtrul de particule e facut din hartie.

  • Stalpii centrali ai masinii, de la portiere, au fost sudati prost si vor trosni tot timpul. A fost o rechemare internationala pe problema asta dar e bine sa verifici.


 


Land Rover Discovery Sport rear aproapemasini


Land Rover Discovery Sport Verdict


Poate ca la prima vedere ar trebui sa fugi de Land Rover Discovery Sport la fel cum fug bugetarii de munca in weekend, dar daca mergi pe mana dieselului de 2.2 vei avea un Land Rover fiabil si polivalent ca Liviu Varciu, pentru ca efectiv le poate face pe toate. Sigur, ai si benzinarele dar nu stau in caracterul lui Disco Sport, care ramane o masina excelenta si care chiar merita cumparata atata timp cat mergi pe mana dieselului de 2.2. Un mare like pentru aceasta motorizare, un „eh” pentru benzinare si un salt in triplu surub spre iesire pentru dieselul de 2 litri. La revedere domnule prim ministru!


Ce motoare recomand? La fel cum am spus si pana acum, toata atentia se bate pe dieselul de 2.2 Duratorq de 150 sau 190 cai (nu conteaza asa mult), iar pentru benzina poti alege orice motor vrei in esenta, inclusiv hibridul.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA