Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jeep renunta la Renegade din gama SUA

Vanzarile americane ale lui Renegade, cel mai ieftin vehicul Jeep, au scazut in fiecare an din 2016.



Sursa: motor1.com


Jeep renunta la subcompact Renegade din gama sa din SUA și Canada dupa anul model 2023, a declarat un purtator de cuvant al marcii pentru Automotive News.


Renegade, care incepe de la 29.445 USD, inclusiv transportul, se afla chiar sub Compass ca fiind cea mai accesibila optiune a marcii. Compass, care incepe de la 29.995 de dolari, va deveni in schimb placa de identificare a Jeep-ului.


Renegade s-a lansat in SUA in 2015 și a avut cel mai bun an in 2016, cand a inregistrat 106.606 vanzari. Vanzarile au scazut in fiecare an de atunci, scazand la doar 27.549 in 2022 și au scazut cu 35% mai mult in acest an pana in septembrie.


Acesta va parasi SUA și Canada „pe masura ce marca iși concentreaza resursele pe segmentele SUV-urilor din America de Nord, care continua sa creasca”, a declarat purtatorul de cuvant pentru Automotive News. Renegade este construit in Italia pe aceeași platforma folosita pentru Fiat 500X.


Vanzarile de Renegade vor continua pe alte piete precum Mexic, Europa, America de Sud și Asia Pacific, „unde Jeep Renegade este esential pentru afacerea noastra”, a spus marca. Renegade este cel mai bine vandut model Jeep in Europa, cu aproape 37.000 de vanzari pana in octombrie, potrivit Dataforce.


Sursa: motortrend.com


Ieșirea lui Renegade din SUA urmeaza plecarii lui Cherokee, care a fost construit la uzina de asamblare Belvidere din Illinois pana cand a fost oprit in februarie. Compania mama Jeep, Stellantis, a convenit in noul sau contract UAW sa redeschida fabrica pentru productia de pick-up de dimensiuni medii incepand din 2027.


Jeep va incepe sa-și completeze portofoliul cu oferte de vehicule electrice in 2024, cand sunt programate sa soseasca Wagoneer S și Recon-ul inspirat de Wrangler. Marca intentioneaza sa ofere variante electrificate pentru tot ceea ce face parte din gama sa nord-americana pana in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA