Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lexus Europe va inlocui toate vanzarile pierdute din Rusia

Lexus a pierdut aproximativ un sfert din vanzarile sale in Europa dupa ce a parasit Rusia.



Sursa: motortrend.com


Lexus Europe va inlocui toate vanzarile pierdute din Rusia inca de anul viitor datorita cererii crescute de pe alte piete si lansarilor de noi modele, a declarat seful european al marcii, Pascal Ruch.


Brandul premium detinut de Toyota a pierdut aproximativ un sfert din vanzarile sale europene cand a luat decizia in 2022 de a parasi Rusia dupa invazia Ucrainei.


Vanzarile Lexus au scazut cu 30% la 50.467 unitati pe piata sa din Europa in 2022, arata cifrele companiei. Odata cu iesirea marcii din Rusia, vanzarile au fost afectate si de opririle productiei cauzate de lipsa semiconductorilor.


Reducerea deficitului de piese si adoptarea noilor modele, inclusiv versiunea hibrid plug-in a SUV-ului mijlociu NX, va duce la cresterea vanzarilor Lexus in acest an la aproximativ 74.000 de unitati, a declarat Ruch la un eveniment media Toyota.


Cifra ar fi un „nou record” pentru brand in Europa, dupa cum sustine acesta.


Sosirea de noi modele precum monovolumul de lux LM si SUV-ul mic LBX va creste vanzarile in 2024, depasind recordul european de 90.000 atins in 2019 al marcii, a declarat Ruch pentru Automotive News Europe.


O mare parte din cresterea vanzarilor va veni de la SUV-ul mic LBX, despre care Lexus a spus ca va adauga aproximativ 25.000 unitati la totalul european al marcii in 2024. Compania a spus ca modelul va atrage „un public mai tanar si cei care poate nu au luat in considerare un Lexus inainte.”


Modelul exclusiv hybrid va fi cea mai accesibila masina Lexus din gama sa, incepand de la 32.990 (35.600 USD) de euro in Germania. Livrarile vor incepe la inceputul anului.


LBX va ajuta la inlocuirea vanzarilor pierdute din Rusia, dar veniturile pierdute vor fi mai greu de recuperat, avand in vedere preferinta Rusiei pentru modelele superioare ale marcii.


Impactul pe profit al iesirii din Rusia a fost mai semnificativ decat impactul vanzarilor, dupa cum a declarat directorul operational al Toyota Europe, Matt Harrison, pentru Automotive News Europe in noiembrie anul trecut.


Sursa: motor1.com


In 2019, cel mai bine vandut model Lexus in Rusia a fost SUV-ul sau mare RX, cu 3.657 de unitati, potrivit agregatorului de vanzari Bestsellingcarsblog.com. NX a fost al doilea, iar LX, o versiune Lexus a Land Cruiser, a fost al treilea.


In Europa, in primele 10 luni, cel mai bine vandut Lexus a fost NX cu 18.822 unitati, urmat de SUV-ul compact UX cu 14.776 unitati, conform cifrelor cercetatorilor de piata Dataforce. RX a fost al treilea.


Lexus Europe vizeaza anul viitor 1.000 de vanzari ale monovolumului de lux LM, care costa de la 122.700 de euro in Germania. Marca va aduce, de asemenea, noul sau SUV mare LX, bazat pe cea mai recenta versiune a Toyota Land Cruiser, pentru a selecta pietele din est.


Toyota si Lexus includ vanzari catre tari precum Azerbaidjan, Kazahstan, Turcia si Ucraina, ca parte a pietei lor europene.


Cresterea europeana a Lexus din acest an a venit in principal din cresterea vanzarilor pentru NX, care a crescut cu 82%, versiunea hybrid plug-in detinand aproape jumatate din aceste vanzari.


Toyota a spus ca sufera o penurie persistenta a bateriilor pentru modelele sale hybrid si hybrid plug-in.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA