Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lista de asteptare Range Rover Electric a fost deschisa inainte de lansarea din 2024

SUV-ul Range Rover Electric va avea „anulare activa a zgomotului rutier” pentru a ajuta la crearea unui mediu intern mai linistit.



Sursa: gearpatrol.com


Noul vehicul emblematic complet electric al Jaguar Land Rover, Range Rover Electric, va fi „cel mai silentios si mai rafinat Range Rover creat vreodata”  a declarat JLR, inainte de lansarea SUV-ului la sfarsitul anului 2024.


Range Rover Electric va avea „anulare activa a zgomotului rutier”, pentru a ajuta la crearea unui mediu de cabina mai linistit. De asemenea, va avea o arhitectura de 800 de volti pentru a permite incarcare mai rapida.


JLR a spus ca masina va avea „indicatii subtile care sa sugereze unitatea sa complet electrica” mai degraba decat sa fie evident diferita de modelul standard.


Range Rover Electric va folosi aceeasi arhitectura longitudinala modulara (MLA) precum modelele cu motor cu combustie si va fi construita in aceeasi fabrica din Solihull, Anglia.


JLR a deschis ceea ce numeste o lista de asteptare pentru clienti, inainte de precomanda si comanda efectiva anul viitor. SUV-ul va fi lansat la sfarsitul anului 2024, a declarat CEO-ul JLR, Adrian Mardell, in timpul apelului pentru veniturile companiei-mama Tata Motors pentru trimestrul care se incheie pe 30 septembrie.


Lansarea pentru China va avea loc la inceputul anului 2025, a spus JLR. Range Rover Electric va deveni al doilea EV al JLR dupa Jaguar I-Pace, care a fost pus in vanzare in 2018.


In timpul apelului pentru veniturile Tata Motors, Mardell a respins sugestiile conform carora JLR a intarziat sa-si dezvolte gama de vehicule electrice in comparatie cu concurenta premium.


Rivalul premium Mercedes-Benz a gasit piata vehiculelor de ultima generatie dificila in a doua jumatate a acestui an.


JLR intentioneaza sa-si aprovizioneze bateriile de la unitatea Tata Agratas pentru modelele sale electrice, desi initial bateriile vor veni din alta parte, in timp ce Agratas construieste fabrici de celule planificate in Regatul Unit si India.


Sursa: voitureblog.com


Agratas colaboreaza cu furnizorul de celule Renault si Nissan, Envision AESC, a raportat Financial Times din Marea Britanie.


Noile baterii Agratas sunt mult mai dense in energie decat celulele LG utilizate in prezent in iPace, ajutand ambalarea. O dimensiune a pachetului de 120 de kilowati/ora ar fi realizabila de la 342 de litri de capacitate a celulei, comparativ cu 84kWH de la 387 de litri din pachetul I-Pace, a declarat Thomas Mueller, seful de inginerie de produs JLR, investitorilor la inceputul acestui an.


JLR nu a dezvaluit inca dimensiunea bateriei sau intervalul planificat pentru Range Rover EV.


Pachetele de baterii si unitatile de actionare electrica ale masinii vor fi asamblate la Centrul de productie Electric Propulsion al JLR din Wolverhampton, Anglia. Fabrica produce in prezent motoare cu ardere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA