Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alfa Romeo se asteapta la o marja de cateva sute de milioane de euro in 2023

CEO Jean-Philippe Imparato se concentreaza pe imbunatatirea calitatii Alfa Romeo, in timp ce marca premium Stellantis se pregateste sa devina complet electric pana in 2027.



Sursa: autoexpress.co.uk


Alfa Romeo va oferi o marja operationala de cateva sute de milioane de euro in acest an, a declarat CEO Jean-Philippe Imparato, o redresare substantiala pentru un brand care pierdea bani inainte de formarea companiei-mama Stellantis in 2021.


Stellantis nu raporteaza rezultate financiare pentru majoritatea marcilor sale individuale. Imparato a refuzat sa fie mai precis in privinta profiturilor, adaugand doar ca Alfa Romeo va vinde 70.000 pana la 80.000 de masini la nivel global in acest an, cu aproximativ 30% mai mult decat in ​​2021 si 2022.


Aproximativ 60% din aceste vanzari vor veni de la noul SUV compact Tonale, despre care Imparato a spus ca „ofera nivelul de profitabilitate de care are nevoie Alfa”.


Rata de rulare a lui Tonale este in prezent de aproximativ 6.000 de unitati pe luna sau aproximativ 70.000 pe an, cu SUA. cumparatorii obtin doar o varianta hybrid plug-in de 285 CP dupa ce o optiune turbo planificata a fost renuntata din motive de economie de combustibil a flotei. Cumparatorii europeni pot obtine si versiuni mild-hybrid si diesel.


Brandul, care face parte din clusterul premium al Stellantis cu DS si Lancia, are trei modele: Tonale, lansat in a doua jumatate a anului trecut in Europa si 2023 in America de Nord, SUV-ul mediu Stelvio si berlina medie Giulia, ambele fiind pe platforma Fiat Chrysler Automobiles Giorgio.


Anul viitor, Alfa Romeo va lansa primul sau model complet electric, SUV-ul mic Milano. Fiecare model nou lansat dupa 2025 va fi numai complet electric, vanzarile de modele cu motor cu combustie se incheie pana in 2027.


Milano va fi urmat in 2025 si 2026 de doua modele complet electrice bazate pe arhitectura STLA Large, care vor inlocui Giulia si Stelvio, a declarat Imparato pentru Automotive News Europe. Acestea vor fi construite in fabrica Stellantis din Cassino, Italia centrala, care acum asambleaza modelele Giulia si Stelvio.


Imparato nu ar spune care dintre cele doua modele va veni primul.


In 2027, Alfa va lansa un EV mare care va deveni flagship-ul marcii. „Lucram la designul lui de peste doi ani si suntem aproape acolo, veti fi impresionati, credeti-ma,” a spus Imparato.


Sursa: revmatchmedia.com


Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis, i-a cerut lui Imparato sa preia Alfa Romeo dupa sapte ani la conducerea marcii Peugeot. Alfa Romeo a fost o pierdere cronica de bani sub Fiat Chrysler Automobiles, iar Imparato a spus ca a gasit mai multe lucruri de rezolvat rapid.


Dupa ce a preluat controlul la Alfa Romeo in ianuarie 2021, Imparato a crescut preturile cu aproximativ 5.000 de euro si a redus vanzarile catre canale mai putin profitabile, cum ar fi inchirieri si autoinregistrari.


Imparato a declarat ca planul de produse pe cinci ani al Alfa Romeo se numeste „De la 0 la 0” ceea ce inseamna ca producatorul va trece de la a nu avea modele electrice in 2022 la a fi doar electrica pana in 2027.


Milano va fi ultimul model care va oferi si o varianta cu combustie interna. Din 2025, toate Alfa-urile noi vor fi lansate doar electrice incepand cu inlocuitorii Giulia si Stelvio iar din 2027 Alfa va vinde doar modele electrice.


Imparato a revizuit, de asemenea, strategia de denumire a Alfa Romeo. El a ales Milano ca nume pentru noul SUV mic, mai degraba decat Brennero, dupa cum sa raportat mai devreme, indepartandu-se de numele trecerilor montane italiene pentru SUV-urile sale, precum in cazul Stelvio si Tonale.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA