Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Putin preia controlul celui mai mare dealer auto din Rusia

Rolf, care a fost fondata de omul de afaceri rus Serghei Petrov, a fost unul dintre primele dealeri de masini aparute dupa prabusirea Uniunii Sovietice si a fost preluata de catre presedintele Vladimir Putin.



Sursa: gdnonline.com


Presedintele Vladimir Putin a plasat cea mai mare reprezentanta de masini din Rusia sub administrare temporara de stat, intr-un pas despre care Kremlinul a spus ca este condus de logica comerciala, dar despre care fondatorul a spus ca face ca tara sa para neinvestibila.


Rolf, care este detinuta de o firma din Cipru si a fost fondata de omul de afaceri rus Serghei Petrov, a fost unul dintre primele dealeri de masini aparute dupa prabusirea Uniunii Sovietice.


Sechestrarea sa, prevazuta intr-un decret publicat pe un site web al guvernului, vine dupa ce Moscova a preluat controlul temporar in acest an asupra mai multor active detinute de Occident, ca raspuns la inghetarea sau perturbarea activelor rusesti de sanctiunile din Occident.


Producatorul danez de bere Carlsberg si gigantul francez de produse lactate Danone s-au numarat printre cei afectati, dar confiscarea lui Rolf, care a vandut in mod traditional o gama larga de masini de marca straina, marcheaza pentru prima data cand un lider de afaceri rus de mare profil este eliberat de proprietatea sa, in acest fel.


Petrov, care locuieste in Austria, este acuzat de autoritatile ruse ca a mutat ilegal bani in strainatate, lucru pe care il neaga.


„Acest lucru este legat exclusiv de oportunitatea economica si de conformitatea cu legislatia actuala a Federatiei Ruse si luand in considerare situatia economica internationala cunoscuta care ne inconjoara acum”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Rolf era o companie rusa, dar care avea o schema de proprietate care includea un element offshore care necesita interventia statului, a adaugat Peskov.


Rolf a spus ca Alexei Gulyaev a fost numit noul CEO al companiei.


Conducerea temporara nu ar avea niciun impact asupra operatiunilor lui Rolf, a spus acesta. Rosimushchestvo, agentia federala de administrare a proprietatilor din Rusia, intentioneaza sa dezvolte Rolf si sa-si imbunatateasca performanta financiara, a adaugat Rolf.


Sursa: autoexpress.co.uk


Petrov a numit miscarea o noua lovitura pentru peisajul investitional al Rusiei, punand la indoiala daca vreun investitor din Asia, de exemplu, ar risca sa cumpere participatii in activele rusesti.


„Acest lucru este posibil in interesul uneia dintre structurile care incearca acum sa cumpere (active)”, a spus Petrov, sugerand ca mecanismul este folosit ca acoperire pentru redistribuirea activelor.


„Oamenii fac acorduri folosind motive politice”, a adaugat acesta. „Acest lucru are un efect devastator asupra tuturor. Statul este, de regula, ineficient, mai ales in chestiuni precum comertul retail”.


Petrov a fost unul dintre putinii oameni de afaceri rusi care au semnat o scrisoare in 2014 in care critica deteriorarea relatiilor Est-Vest dupa ce Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina.


Anchetatorii rusi au lansat o investigatie asupra lui Rolf in 2019, acuzandu-l ca achizitioneaza actiuni la preturi umflate, o acuzatie pe care Petrov a negat-o si a spus ca ar putea fi legata de opiniile sale politice.


In septembrie, un fost senior manager la Rolf a fost condamnat la 8 ani si jumatate de inchisoare pentru ca ar fi participat la o afacere considerata a constitui un transfer ilegal de fonduri in strainatate.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA