Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorul turc de vehicule electrice Togg isi extinde gama

Fastback-ul T10F se alatura modelului de debut al startup-ului, SUV-ul T10X, deoarece Togg cauta sa se extinda in Europa.



Sursa: gearrice.con


Startup-ul turc de EV Togg va dubla dimensiunea gamei sale adaugand Fastback-ul T10F, care va fi vandut alaturi de modelul sau de debut, SUV-ul T10X.


Incepand cu sfarsitul anului 2024, compania, care a fost infiintata in 2018 si in prezent vinde doar pe piata sa de origine, isi propune sa inceapa sa vanda ambele modele in Germania, incepand cu SUV-ul.


Togg intentioneaza, de asemenea, sa adauge rapid vanzari pe alte piete europene, inclusiv Franta, Italia, Tarile de Jos si Suedia. Compania nu a oferit calendarul sau o cadenta a debuturilor pe celelalte patru piete, dar si-a stabilit obiectivul de a avea 1 milion de vehicule pe drumurile din Europa pana in 2032.


„Lansarea lui T10F marcheaza un moment definitoriu pentru Togg, prezentand angajamentul nostru neclintit de a transforma peisajul mobilitatii”, a declarat directorul general al companiei, Gurcan Karakas, intr-un comunicat.


Togg nu a lansat preturi pentru T10F, dar se asteapta ca acestea sa se alinieze cu SUV-ul, care incepe de la echivalentul a 45.000 de euro pentru modelul de baza si se ridica la 57.320 de euro pentru varianta cu raza lunga.


Togg a debutat marti cu o versiune aproape de productie a lui T10F la targul de tehnologie CES. Este a treia aparitie consecutiva la spectacol pentru companie, care prefera sa-si numeasca modelele „dispozitive inteligente”.


La fel ca SUV-ul, fastback-ul este un model de dimensiuni compacte. Ambele modele sunt realizate pe platforma Togg de segment C (compact).


T10F va avea trei variante doua cu tractiune spate si una cu tractiune integrala. Modelele RWD ofera o autonomie de 350 sau 600 km, in timp ce autonomia derivatului AWD este de 530 km, conform testelor interne ale companiei, bazate pe ghidurile WLTP.


Varianta AWD ofera cele mai bune performante ale familiei de modele, deoarece motoarele sale electrice duble ofera 320 de kilowati (echivalentul a aproape 430 CP), ceea ce ajuta la propulsarea T10F de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 4,6 secunde. Modelele RWD au un singur motor electric de 160 kW (215 CP).


Toate variantele au un coeficient de rezistenta sub 0,23.


Modelele RWD vor fi oferite cu o capacitate a bateriei de 52,4 sau 88,5 kilowati/ora. Versiunea AWD are si o baterie de 88,5 kWh.


Toate cele trei variante pot fi incarcate de la 20 la 80% in 28 de minute si fiecare poate fi folosita ca sursa de alimentare externa.


Clientii au optiunea de a alege optiunile de echipamente V1 sau V2, cu V2 permitand functii autonome si sisteme de siguranta mai avansate, a spus compania.


Sursa: 4tuning.ro


Togg foloseste un sasiu monococ realizat din otel avansat de inalta rezistenta pentru a ajuta la protejarea ocupantilor si a componentelor cheie, cum ar fi acumulatorul. Compania a spus ca modelul a fost proiectat pentru a atinge cel mai bun rating de siguranta EuroNCAP de cinci stele.


Pentru a ajunge la acest nivel, T10F va oferi o suita de sisteme avansate de asistenta a soferului, care include controlul de croaziera adaptiv inteligent cu functionalitate stop-and-go care functioneaza impreuna cu un sistem de detectare a semnelor de trafic, capacitatea de mentinere a benzii si avertizare de parasire a benzii, o camera de vedere surround, sisteme de avertizare pentru unghiul mort si atentia soferului si asistenta automata la parcare.


T10F va dispune, de asemenea, de Pilot pentru orele de varf de la Togg, care ofera controlul mainilor libere al masinii in trafic intens, la viteze de pana la 15 km/h (mai putin de 10 mph), atata timp cat exista un vehicul in fata. Aceasta caracteristica este disponibila pe modelele T10F cu nivelul de echipare V2.


Fastback-ul are un ampatament de 2890 mm, garda la sol de 155 mm si cantareste intre 1939 si 2215 kg, in functie de specificatie.


Togg a spus ca designul T10F si T10X este rezultatul colaborarii studioului sau de design cu specialistul italian in stil Pininfarina.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA