Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Partenerul BMW, Brilliance China, ia in considerare vanzarea pachetului JV

Brilliance detine 25% din participatia JV cu BMW si ia in considerare vanzarea pachetului.



Sursa: bmw-brilliance.cn


Proprietarii partenerului auto BMW din China iau in considerare optiuni pentru a strange fonduri, inclusiv vanzarea pachetului de actiuni al companiei in joint-venture-ul cu producatorul de automobile, potrivit unor surse.


Discutiile preliminare cu privire la participatia de 25% detinuta de Brilliance China Automotive Holdings Ltd. in joint venture cu BMW sunt in desfasurare, nu a fost luata nicio decizie finala si este posibil sa nu existe o tranzactie.


Alti producatori de automobile implicati in deliberari includ China FAW Group Co.


Asociatia in comun cu BMW este cel mai valoros activ al Brilliance China, cotata la Hong Kong, reprezentand aproape tot venitul net.


BMW a cheltuit 3,6 miliarde (3,9 miliarde de dolari) in 2022 pentru a-si ridica pachetul de actiuni la 75% de la 50%, dupa ce guvernul chinez a eliminat limitele de proprietate straina.


Firma din China trece printr-o restructurare dupa ce nu a platit datorii in 2020. De asemenea, autoritatile de reglementare au amendat compania cu milioane de yuani pentru o serie de incalcari, inclusiv fabricarea rapoartelor de castig.


Un plan aprobat anul trecut va prevedea ca guvernul din Shenyang, orasul din nord-estul Chinei in care isi are sediul grupul, va prelua si va rambursa creditorilor Brilliance Auto 16,4 miliarde de yuani (2,3 miliarde de dolari) in rate.


Sursa: bmw-brilliance.cn


Oficialii guvernului Shenyang, care va detine un pachet de 29,99% din Brilliance China atunci cand restructurarea va fi finalizata, au declarat ca nu au cunostinta de potentiala vanzare.


Reprezentantii Brilliance China si FAW nu au raspuns solicitarilor de comentarii, in timp ce BMW a refuzat sa comenteze.


Asociatia comuna BMW Brilliance Automotive Ltd. are doua fabrici in Shenyang, un centru de cercetare si dezvoltare si o fabrica de propulsie.


BMW Brilliance intentioneaza sa investeasca 10 miliarde de yuani intr-o fabrica de asamblare a bateriilor si va incepe, de asemenea, sa produca vehicule electrice de ultima generatie Neue Klasse in Shenyang din 2026, a informat Bloomberg News, in mai.


Compania din China produce in prezent sapte game de modele cu o capacitate de productie anuala de 830.000 de unitati, potrivit BMW.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA