Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Livrarile Volvo EX30 au fost blocate din cauza unei probleme de software

Volvo a amanat livrarile EX30 din cauza unei probleme cu software-ul SUV-ului mic, complet electric.



Sursa: topgear.com


Este a doua lansare pentru producatorul auto afectata de probleme tehnice dupa EX90.


„Confirmam ca Volvo lucreaza neobosit pentru a rezolva problema”, a declarat producatorul auto intr-o corespondenta adresata dealerilor sai, vazuta de Automotive News Europe . „Au fost facute progrese importante, dar versiunea software 1.2 nu indeplineste inca toate cerintele necesare pentru a fi lansata.”


Intrebat despre intarziere, un purtator de cuvant al Volvo a spus intr-un e-mail: „Un numar limitat de clienti au trebuit sa astepte cateva zile in plus pentru ca masinile lor sa fie livrate in timp ce abordam cateva detalii minore, dar cu acestea acum rezolvate, asteptam cu nerabdare pentru a extinde rapid livrarile EX30”.


Corespondenta contrazice aceasta evaluare, deoarece mentioneaza intarzieri multiple care au durat aproximativ doua saptamani.


EX30-urile sunt inmatriculate si gata sa fie scoase din loturile dealerilor de indata ce problema software-ului este remediata, a declarat o sursa apropiata companiei, adaugand ca problema afecteaza livrarile SUV-ului mic pe pietele din intreaga lume.


Sursa a spus ca actualizarea nu a putut fi efectuata prin aer, ci trebuie facuta la reprezentanta. Aceasta actualizare va incepe marti.


Cu un pret de pornire de 36.590 de euro in Germania si un timp de 0-100 km/h (62 mph) de pana la 3,6 secunde, EX30 fabricat in China este cel mai accesibil si mai rapid Volvo de pana acum.


Sursa: whichcar.com.au


De asemenea, este esential pentru a ajuta Volvo sa creasca vanzarile globale cu 69% pentru a-si atinge obiectivul de a vinde 1,2 milioane de masini inca din 2025.


Volvo a vandut un record de 708.716 vehicule la nivel mondial in 2023.


In timp ce compania a refuzat sa intre in detalii despre problema, corespondenta clientilor spunea ca software-ul 1.2 „contine, printre altele, unele certificari Google si actualizari cheie”. Fara ele: „masinile nu pot si nu trebuie sa fie livrate”.


Purtatorul de cuvant a spus ca Volvo a decis sa intarzie livrarile pentru ca „Vrem cea mai buna experienta posibila pentru clientii nostri EX30”.


Alti producatori de automobile s-au luptat, de asemenea, cu lansarea de software in vehiculele lor.


Startup-ul american Fisker va actualiza software-ul pentru SUV-urile sale Ocean pentru a activa sistemele avansate de asistenta a soferului, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croaziera, pe 1 aprilie, a declarat CEO-ul Henrik Fisker la inceputul acestei luni.


In 2020, Volkswagen a lansat  ID3 fara unele functii cheie.VW a avut nevoie de timp, pana in luna decembrie a acelui an pentru a remedia problema.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA