Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW doreste sa introduca un SUV electric entry-level in India

Grupul Volkswagen cauta sa introduca un SUV electric de baza in India pana in a doua jumatate a acestui deceniu, a declarat Piyush Arora, CEO-ul unitatii sale locale.



 


VW India

Sursa: moneycontrol.com


 


„Lucram activ la un EV entry-level. Evaluam ce platforma VW Group poate fi cel mai bine adaptata pentru a construi un SUV electric compact in India”, a declarat Arora, CEO al Skoda Auto Volkswagen India.


Noul vehicul electric ar avea nevoie de volume pentru a justifica o „investitie de trei cifre de milioane de dolari”, a spus Arora.


In prezent, vehiculele electrice reprezinta doar 2% din vanzarile totale de masini din India, iar guvernul urmareste 30% pana in 2030. Cu toate acestea, analistii spun ca vehiculele electrice vor reprezenta probabil doar 10-20% din vanzarile totale de masini pana atunci.


„Introducerea vehiculelor electrice nu va fi atat de rapida pe cat este necesar pentru a justifica investitia, asa ca analizam posibilitatea de a exporta acel produs”, a spus Arora.


Accentul grupului asupra vehiculelor electrice se reduce la structura lor favorabila de impozitare, a spus Arora, dar a adaugat ca compania poate introduce vehicule hybrid daca primeste sprijin guvernamental.


India taxeaza vehiculele electrice cu doar 5%, in timp ce taxa pe hybrid este de pana la 43%, chiar sub cele 48% impuse masinilor pe benzina.


Producatorul auto va analiza exportul noului vehicul electric in Asia de Sud-Est, tarile Consiliului de Cooperare din Golf (GCC) si Africa de Nord, asa cum a facut pentru masinile sale pe benzina.


VW India 2

Sursa: business-standard.com


 


In ceea ce priveste exporturile, grupul cauta, de asemenea, sa „valorizeze” efortul de reducere necesar pentru a construi masini gata de export fabricate in India.


„Modificarile de reglementare si de siguranta din India fac tara mai competitiva la nivel global. Mai devreme, am avut nevoie de mai mult efort pentru a produce masini pentru export din India”, a adaugat Arora.


Grupul VW, la fel ca rivalii mai mari Maruti Suzuki si Hyundai, considera India drept unul dintre nodurile sale de export.


In timp ce exporturile sub marca VW au crescut cu peste 80%, exporturile Skoda au crescut de aproximativ patru ori in acest an fiscal.


De asemenea, compania testeaza pe larg SUV-ul electric Skoda Enyaq pentru o posibila lansare in India, a conchis  Arora.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA