Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Record de comenzi pentru Lamborghini

Lamborghini a blocat lista de comenzi pentru masini pana in 2026, deoarece cei mai bogati clienti arata putine semne ca vor fi afectati de o incetinire globala.



lamborghini aproapemasini

Sursa: evo.co.uk


„Este un pic devreme pentru a da un pronostic, dar nu avem niciun semn de slabiciune pe piata”, a declarat jurnalistilor directorul general Stephan Winkelmann, la un apel.


Producatorul de super-masini a inregistrat vanzari record de peste 10.000 de vehicule anul trecut, cand a introdus Revuelto, primul sau model hybrid plug-in si a acumulat rapid un stoc de comenzi de doi ani.


Lamborghini introduce intr-un ritm mai lent vehicule electrice, cu planuri pe drumul cel bun pentru primul sau model cu baterie in 2028, la ani distanta dupa concurenti precum Ferrari.


„Nu vrem sa fim primii cu aceasta tehnologie”, a spus Winkelmann. „Vrem sa venim pe piata atunci cand suntem cei mai buni si cand tehnologia este coapta.”


Piata robusta a super-masinilor este in contrast cu industria auto mai larga, in care producatori precum Volkswagen, observa ca cererea de vehicule electrice este scazuta, punand presiune asupra planurilor lor de a renunta la motoarele cu combustie.


lamborghini v2 aproapemasini

Sursa: wall-street.ro


 


Cu registrele complete de comenzi, Lamborghini are mai mult timp de gandire pentru a adopta o abordare mai lenta, ceea ce Winkelmann spune ca ii va permite sa imbunatateasca tehnologia bateriilor, care pana acum a fost dominata de China.


„Ceea ce livram maine va avea o capacitate a bateriei mai mare decat ceea ce este pe piata de la chinezi”, a adaugat Winkelmann. „Suntem bine sa fim precauti cu noile tehnologii.”


In ciuda ritmului masurat de electrificare, Lamborghini urmareste o strategie de sustenabilitate sustinuta de „cel mai mare plan de investitii din istoria de 60 de ani a companiei”, a spus compania intr-un comunicat, inclusiv decarbonizarea fabricii sale din Sant’Agata Bolognese.


Lamborghini a mai adaugat in comentariile sale ca va angaja cel putin 500 de noi angajati pana in 2026.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA