Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorul chinez de vehicule electrice HiPhi suspenda operatiunile timp de 6 luni

HiPhi a inceput vanzarile in Europa anul trecut, cu scopul de a concura cu Audi, BMW si Mercedes-Benz, cu accent pe design si caracteristici tehnice.



Sursa: electrek.co


Producatorul chinez de vehicule electrice Human Horizons Group si-a suspendat operatiunile timp de cel putin sase luni.


Producatorul marcii premium HiPhi din Shanghai a suspendat productia duminica si a interzis muncitorilor sa intre in fabrica sa.


HiPhi a inceput vanzarile in Europa, inclusiv in magazinul din Oslo si pe aeroportul din Munchen. Doua modele au fost lansate pana acum, X, un SUV mare cu patru sau sase locuri, cu usi spate cu dubla actiune de la 109.000-123.000 de euro iar Z cu patru sau cinci locuri, la 105.000-107.000 euro.


Primele livrari au inceput vara trecuta, a declarat seful Europa Mark Stanton pentru Automotive News Europe in septembrie.


Vanzarile in Europa vor fi directe catre consumatori, cu o retea de furnizori de servicii „terti”, a spus Stanton. HiPhi spera sa se extinda pe alte piete europene majore, inclusiv Marea Britanie, a declarat acesta.


Lucratorii din China vor primi salarii din ianuarie la sfarsitul acestei luni, iar apoi salariile vor fi platite cu o rata de 70% intre 18 februarie si 18 martie. Dupa aceea, li se va plati salariul minim. Lucratorii care doresc sa continue sa plateasca in planul lor national de asigurari medicale ar trebui sa demisioneze pana pe 25 februarie, se spune in nota, intr-un potential semn ca firma se va confrunta cu dificultati in a continua sa acopere contributiile sociale.


Dupa ani de crestere rapida, cea mai mare piata de vehicule electrice din lume se confrunta cu o incetinire pe masura ce cererea consumatorilor scade si tensiunile comerciale crescande afecteaza perspectivele de export. Acest lucru a impins un numar tot mai mare de companii, inclusiv WM Motor si divizia EV a dezvoltator imobiliar China Evergrande Group, in pragul colapsului si a starnit furia inaltilor oficiali guvernamentali.


Sursa: arenaev.com


Human Horizons nu a raspuns solicitarilor de comentarii de la Bloomberg News si apelurile catre biroul sau de vanzari nu au primit raspuns. Ei au negat ca operatiunile au fost suspendate catre institutiile de presa locale, inclusiv Caixin.


Presiunea a crescut pe Human Horizons, presa chineza raportand luna trecuta ca a inchis magazine in orase precum Guangzhou si Chengdu si nu a platit la timp unii furnizori. Human Horizons a spus atunci ca functioneaza normal.


Jucatori mai mici, cum ar fi Human Horizons, sunt puternic afectati de concurenta intensa, iar multi parasesc complet industria. Numarul producatorilor de vehicule electrice inregistrati a scazut la 100 anul trecut de la aproximativ 500 in 2019, pe masura ce subventiile s-au epuizat. HiPhi, ale carui vehicule electrice variaza de la 339.000 de yuani (47.100 USD) la 570.000 de yuani, a vandut mai putin de 8.000 de vehicule in 2023.


Problemele financiare ale Human Horizons ar putea pune, de asemenea, indoieli cu privire la un acord de 5,6 miliarde de dolari incheiat in iunie anul trecut cu Ministerul Investitiilor din Arabia Saudita pentru a colabora la dezvoltarea, fabricarea si vanzarea de vehicule electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA