Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fiat reinnoieste gama globala pe masura ce iese din segmentul de mini-car

Fiat anunta noi vehicule bazate pe platforma de masini mici la pret redus de la Stellantis Smart Car.



Sursa: carmagazine.co.uk


Fiat abandoneaza segmentul de mini-car, deoarece isi reinnoieste gama cu masini mai mari, care vor fi vandute si cu sisteme de propulsie complet electrice.


Fiat va lansa patru vehicule noi in patru ani intr-un „nou joc global” pentru marca, a declarat CEO-ul Oliver Francois intr-un videoclip publicat de companie.


Noile modele vor impartasi o platforma globala comuna a lui Stellantis. Acestea vor fi oferite cu sisteme de propulsie cu baterii electrice, hybrid si cu motor cu combustie.


Primul model nou va fi un succesor al mini-carului Panda. Va fi mai mare decat actualul Panda, „un fel de Mega-Panda”, a spus Francois.


Fiat a dezvaluit un concept pentru masina care are repere de design de pe pista de testare ovala a fostei fabrici Lingotto din Torino.


„Pozitia inalta de conducere si designul robust fac din aceasta masina de oras aliatul perfect pentru clientii din intreaga lume, in special in mediile urbane aglomerate, a spus Francois.


Al doilea dintre cele patru vehicule va fi un pick-up. Pickup-ul Fiat Strada este cel mai bine vandut vehicul de pe piata braziliana. Conceptul noului model imbina conceptul de pick-up cu functionalitatea unui LCV si confortul unui SUV intr-o dimensiune care este potrivita pentru mediile urbane din intreaga lume, a spus Fiat intr-un comunicat. Fiat „este sigur ca acest tip de vehicul isi poate reproduce succesul la nivel global, chiar si in Europa”, se mai spune in comunicat.


Cel de-al treilea model este o masina „fastback” care va merge pe urmele a doua dintre cele mai mari hituri ale marcii, Fiat Fastback in Brazilia si Fiat Tipo in Orientul Mijlociu si Africa. SUV-ul in stil coupe Fastback este vandut numai in America de Sud. Francois a spus ca noua masina ar putea fi o masina globala pentru America Latina, Orientul Mijlociu si Africa si chiar pentru Europa, a spus Fiat.


Al patrulea concept este un SUV spatios „un fel de Giga-Panda” destinat familiilor, a spus Fiat. Cel mai probabil SUV-ul va concura cu Dacia Duster pe segmentul SUV-urilor mici din ce in ce mai popular.


Francois a aratat si un al cincilea concept de vehicul, o camioneta pe aceeasi platforma.


Toate noile vehicule vor fi bazate pe platforma de masini mici cu pret redus de la Stellantis Smart Car, care sta la baza masinii electrice mici Citroen e-C3 lansat recent.


Sursa: topgear.com


Succesorul Panda va fi construit in uzina Stellantis din Kragujevac, Serbia. Nu va inlocui imediat actualul minicar Panda, care va ramane in productie cel putin pana in 2026 in uzina Pomigliano d’Arco din Italia.


Productia Fiat New 500 small EV la Mirafiori, Torino, se va incheia la sfarsitul anului 2026.


Inlocuitorul lui New 500 va fi mutat in arhitectura STLA Small a Stellantis si va fi construit intr-o fabrica care nu a fost aleasa inca din Europa.


Faptul ca noul Panda va fi o masina de segment mic marcheaza iesirea marcii Fiat din segmentul european de mini-masini pe care il domina in prezent cu Panda, 500 si Noul 500.


Potrivit cercetatorilor de piata Dataforce, anul trecut modelele Fiat au fost cele mai populare doua din segment.


Fiat a vandut 125.834 de unitati Panda, majoritatea in Italia, si 104.590 de unitati din 500 mild-hybrid. De asemenea, marca a vandut 62.643 de masini 500 noi. Cota totala de piata a Fiat in acest segment a fost de 42%, in scadere cu 1% fata de 2022.


Succesorul Panda va fi dezvaluit pe 11 iulie, implinirea a 125 de ani de la infiintarea Fiat. Vor urma celelalte modele, cate unul in fiecare an pana in 2027.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA