Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes GLE V167 ( 2019 – prezent )

Vechiul ML se cam pierduse in negura vremurilor si era o masina sensibila de familie pe care nu o vroiau prea multi oameni pentru ca daca tot spargi cateva zeci de mii de euro pe o masina mare, trebuie sa se vada din satelit cine e sef la tine in raion. Iar Mercedes GLE V167 livreaza fix asta.



Undeva prin 2015 se face trecerea de la ML la GLE pentru ca Mercedes s-a gandit sa schimbe placa pentru ca prea ne cadea moaca si ne spargea oral sau la kk. Astfel ca GLK se transforma in GLC pentru ca e versiunea cross-over a lui C-Class, ML se transforma in GLE pentru ca e versiunea SUV a lui E Class, GL se transforma in GLS pentru ca e versiunea SUV a lui S Class iar eu il vad pe Ceausescu cum se transforma-n Iliescu-n Constantinescu, iar in Iliescu, apoi in Basescu.


Dar sa revenim la Mercedes GLE V167 pentru ca a fost masina de care Mercedes a avut nevoie pentru a reintra in joc pentru ca vechiul ML era o reteta foarte buna pe care nu a vrut-o mai nimeni. Vechiul ML a fost ca emisiunea „Dancing on ice” – o emisiune de bun simt si cu modestie dar care nu a prins la public pentru ca publicul nu vrea bun simt. Asa ca Dancing on Ice a inchis taraba, iar Mercedes a oferit excesul pe care si l-a dorit publicul. Si s-a vandut atat de bine incat GLE si GLC au salvat Mercedes si i-au adus din nou in lumina publicului pentru ca Mercedes se cam pierduse intr-o zona de anonimat.


Mercedes ML W166 side aproapemasini


Ce avem nou la GLE fata de vechiul ML?



  • Prima diferenta majora e latimea. Mercedes GLE V167 poate fi cu aproape 20 de cm mai lat decat vechiul ML pentru ca latimea conteaza si te face cel mai mare elefant din parcare. Land Rover a inteles asta, BMW a inteles asta iar acum a venit randul Mercedes sa inteleaga asta. Sigur, atunci cand mergi pe autostrada nu se simte neaparat dimensiunea impresionanta, dar incearca sa navighezi prin parcarea subterana de la AFI sau orice parcare ca sa fiu sincer. Sau orice strada de oras minim semi-aglomerat. Dar daca vrei sa fii cel mai mare elefant de pe strada sau de oriunde, Mercedes GLE V167 in sfarsit e o optiune viabila pentru tine. Sau obtiune.

  • Avem versiunea Coupe pentru ca daca vrei sa te vada lumea ca ai bani si marimea nu este de ajuns pentru tine, atunci ai si versiunea Coupe pentru ca nu poti lasa X6-ele sa se bucure singur de faima si de banii clientilor. Clienti pe care nu ii intrebi cu ce se ocupa, de unde au banii sau de ce nu ii intereseaza niciodata ofertele de leasing si cumpara cash 3-4 bucati odata.

  • Trecem de partea de opulenta pe care Mercedes a jucat toti banii si ajungem la versiunea de zi de zi. Toate versiunile vin cu 7 locuri standard, in afara de cele cu motorizare PHEV. Si poate ca acum a primit tratamentul BMW la exterior, dar pe dedesubt GLE-ul ramane foarte confortabil si nu e o masina sport ci una care te plimba din A in B in foarte mult confort, chiar daca distanta dintre A si B e la fel de mare ca distanta pe care o iau femeile atunci cand ma vad. Apropo, stiti ce este femeia? Persoana care isi acopera bautura atunci cand ma vede.


 


Mercedes GLE V167 coupe side aproapemasini


Motoare Mercedes GLE 1267


Benzina



  • 2.0 Turbo M264 si M274 de 258, 333 si 381 cai – Nu inteleg neaparat de ce ai cumpara un 2 litri benzina ca sa care cele 8 tone ale lui GLE plus cele 3 tone de aere pe care le primesti atunci cand iti cumperi un GLE, in special Coupe. Dar explicatia e ca atunci cand dai 40-120,000 euro pe o masina, acei 600-2500 lei anual in plus la impozit sunt prea mult pentru tine. Motorul nu e problematic de fel, dar sa pui un 2.0 turbo benzina sa care cele 15 tone ale lui GLE e ca si cum ai pune-o pe Teo Trandafir sa il care in spate pe Cabral Ibacka. Poate, dar greu.

  • 3.0 l-6 Turbo M256 de 367, 386, 435, 441 si 544 cai – Deja vorbim despre altceva si in esenta vorbim despre motoare verticale cu opturi americane si figuri e-germane. Ideea este ca ai o turbina clasica dar ai si un compresor electric care supra-alimenteaza sistemul si ai si foarte multa tehnologie pentru care nu am suficienta banda ca sa o explic. Ideea este ca motorul si intreg sistemul e fiabil in sinea lui, dar cand se va strica ceva pe la sistemul ISG sau pe la compresor, poti lua in considerare sa cumperi alt GLE.

  • 4.0 V8 Bi-Turbo M176 si M177 de 489, 517, 571 si 612 cai – Daca totusi nu vrei sa te arunci la motoare americane cu figuri orizontale si opturi e-germane dar totusi vrei sa ramai huba buba, atunci „vechiul” M176 si succesorul M177 sunt ce trebuie pentru ca sunt si fiabile si livreaza si de la 500 de cai in sus. Mai trebuie sa scormonesti minim 100,000 euro pentru unul, cat costa cel mai ieftin GLE de pe autovit in momentul in care am delirat acest articol, cu aceasta motorizare.


Diesel



  • 2.0d OM654 de 245, 273, 320 si 337 cai – Nu. La fel ca si in cazul lui 2.0 turbo benzina, motorul OM654 e un motor decent in sinea lui dar nu pentru cele 23 de tone ale lui GLE, plus cele 2-3 tone de aere pe care ti le da. Cat despre motor, ultimul mohican diesel de la Mercedes e fiabil dar foarte complex si dificil de lucrat la el atunci cand se strica.

  • 3.0d OM656 de 272, 330 si 371 cai – Personal consider ca trebuiau sa vanda doar motorul asta pe GLE. Nu mai e la fel de fiabil ca in trecut dar macar e singurul motor care nu e atat de exotic incat primarul din Baia Mare vrea sa construiasca in jurul lui un zid, care se potriveste cu caroseria asta. Probleme la instalatia de AdBlue, pompa de ulei si nu se impaca deloc cu mersul prin oras.


 


Mercedes GLE V167 side aproapemasini


Probleme Generale Mercedes GLE V167



  • Te-ai gandi ca un Mercedes de 45 de tone va musca din frane, suspensie si anvelope la fel cum Mihaela Ispas musca din dusmani. Si ai avea dreptate. Mentiune speciala pentru apetitul pentru anvelopele pe spate, unde durata medie de viata este de 15-20,000 km. Cu putina ambitie schimbi anvelopele de 2 ori pe an.

  • Stegatoarele zgomotoase si oglinzile zgomotoase pot sau pot sa nu apara la masina in cauza, asa ca fa un test drive la viteze mai mari si testeaza si stergatoarele.

  • Probleme electrice si greieri in bord pentru ca asa sunt masinile moderne din pacate, dar macar in cazul lui Mercedes GLE V167 poti sa nimeresti un model unde interiorul e mai inchegat decat trupa Veritasaga si interiorul nu se asculta, se simte.


 


 


Mercedes GLE V167 coupe front aproapemasini


Verdict Mercedes GLE V167


Mercedes GLE V167 a fost si este masina de care Mercedes a avut nevoie pentru a se relansa pe piata opulentei si sa vanda din nou. E la fel de extravagant / ofensator ca un X6, doar ca ramane in continuare o masina foarte confortabila de traversat Panamericana si sa ajungi la destinatie la fel de odihnit cum ai plecat. Doar sa eviti parcarile sau drumurile inguste in general.


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand 4.0 Turbo M177 de 1 milion de cai, ca asa macar stii o treaba. Iar pentru diesel clar 3.0cdi de 272 sau 330 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA