Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitabilitatea Porsche este mai modesta decat e anticipat

Marja operationala este vazuta ca fiind mai slaba decat se astepta Porsche, fiind la 15%-17% in acest an.



Sursa: ev-database.org


Porsche se asteapta la venituri mai slabe in acest an din cauza lansarii costisitoare de noi modele si a cheltuielilor mari pentru dezvoltare intr-o economie globala provocatoare.


Marja operationala este programata sa se situeze intre 15% si 17%, mai slaba decat asteptarile analistilor si sub obiectivele companiei pe termen mediu.


Porsche a semnalat 2024 ca un an de tranzitie, cu patru lansari record de modele noi care cantaresc vanzarile si profitul.


Porsche s-a confruntat cu probleme cu lantul de aprovizionare si cu livrarile in scadere in China, unde vanzarile au scazut cu 15% anul trecut.


Odata cu fluctuatia cererii globale de vehicule electrice, producatorii de automobile au primit o noua lovitura, deoarece Tesla si altii reduc preturile autocolantelor, iar consumatorii din intreaga lume au mai putine sanse sa vanda articolele mari.


Noua gama, inclusiv o versiune imbunatatita a Taycan-ului electric, prezentata luni, „va pune piedicile in spate pentru anii urmatori”, a declarat marti CEO-ul Oliver Blume, care conduce, de asemenea, grupul-mama Porsche, Volkswagen.


Castigurile de anul trecut au fost putin mai bune decat se astepta, iar producatorul modelului 911 isi propune sa-si dubleze dividendul la 2,31 EUR per actiune preferata.


Porsche a vandut inca peste 40.000 de Taycan anul trecut, a declarat luni Blume, prezentand Taycan Turbo GT cu preturi in Germania incepand de la 240.000 EUR (262.510 USD).


Potrivit unei analize Bloomberg Intelligence, Taycan a generat o marja bruta de vanzare retail de 13.088 USD in ianuarie, cea mai mare dintre toate vehiculele electrice.


Sursa: ev-database.org


CEO-ul Blume cauta sa sporeasca acreditarile de lux ale Porsche cu caracteristici de inalta specificatie pentru a schimba mai sus evaluarea companiei, care a inceput sa ramana in urma liderului Ferrari.


Marti, compania a declarat ca deja construieste noi surse de venit din servicii si oferte exclusive.


Pe termen lung, producatorul de masini sport incearca sa creasca randamentele peste 20%.


Pe langa Taycan modernizat, compania intentioneaza sa introduca noi versiuni ale Panamera, Macan si 911 in acest an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA