Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi lanseaza A6 E-tron in ciuda incetinirii pietei EV

CEO-ul Audi Gernot Dollner confirma ca marca premium VW Group va lansa modelele finale cu combustie interna din 2026, cu vehicule electrice in toate „segmentele de baza” pana in 2027.



Sursa: electrive.com


CEO-ul Audi, Gernot Dollner, a declarat ca marca premium VW Group s-a angajat sa devina complet electrica incepand cu 2033, in ciuda incetinirii pietei, deoarece lanseaza doua vehicule electrice cheie in acest an, SUV-ul Q6 E-tron si berlina A6, un model frate.


Ultimele modele noi de motoare Audi cu ardere interna vor fi lansate in 2026, a declarat Dollner marti la conferinta de presa anuala a producatorului auto din Ingolstadt, Germania. Aceste modele vor fi construite pe noua arhitectura Premium Platform Combustion, sau PPC, care va debuta anul acesta pe urmatoarea generatie A5 si Q5. A5 si Q5 vor beneficia, de asemenea, de o noua arhitectura electrica/electronica, a spus Dollner.


Q6 E-tron este primul model din arhitectura Porsche/Audi Premium Platform Electric, sau PPE, pe care il imparte cu Porsche Macan. Acesta va ajunge la dealeri in a doua jumatate, dupa o intarziere de peste doi ani, partial din cauza unor probleme de software.


„Viziunea noastra este destul de clara. Ne angajam pe deplin fata de mobilitatea electrica”, a spus Dollner, adaugand ca o combinatie de modele complet electrice, ICE si hybrid plug-in va fi disponibila in toate regiunile timp de 10 ani, cu o linie numai pentru vehicule electrice asteptata in jurul anului 2033. „Dar daca exista valuri sau fluctuatii in tranzitie, putem reactiona la ele.”


Audi vrea sa castige la fel de multi bani din masinile electrice ca si din motoarele cu ardere pana la sfarsitul deceniului. In prezent, vehiculele electrice aduc aproximativ 28% din venituri, modelele ICE fiind de 72%, a declarat marti Audi.


Dollner a spus ca Audi pregateste cea mai mare initiativa de model nou din istoria sa, cu aproximativ 20 de lansari planificate pana la sfarsitul anului 2025, desi nu a facut distinctia intre liftinguri si masini complet noi.


Pe langa noile Q6 si A6, pana in 2027 Audi va avea un vehicul complet electric in „toate segmentele de baza”, a completat Dollner.


El a spus ca Audi va lansa un EV care va sta sub modelele compacte A4/Q4 „pe termen mediu”.


Sursa: motor1.com


„Acesta este ceva despre care am discutat foarte activ in ultimele luni”, a spus acesta. „Pe termen mediu, va fi lansat un vehicul electric suplimentar sub Q4.” El l-a descris ca fiind un „concept de vehicul unic, independent”, care va fi produs la fabrica din Ingolstadt.


Dollner si CFO Jurgen Rittersberger au descris 2024 ca un an de „tranzitie”, cu vanzari potential mai scazute, partial datorita introducerii de noi modele, deoarece aceasta inseamna de obicei o scadere a cifrelor de livrare inaintea noilor lansari. Vanzarile globale ale marcii in 2023 au fost de aproximativ 1,9 milioane, o crestere de 17%. Vanzarile de vehicule electrice au crescut cu 51%.


Intrarile de numerar vor scadea intre 2,5 miliarde de euro si 3,5 miliarde de euro (2,71 miliarde dolari si 3,79 miliarde dolari), partial pentru ca investitiile in noile vehicule sunt iminente. In plus, vor exista unele blocaje continue in aprovizionare, a spus Rittersberger.


Directorul financiar a declarat ca Audi a lansat un program de austeritate pentru a-si atinge obiectivul de rentabilitate de 14% a vanzarilor, inclusiv vanzari imbunatatite si costuri mai mici ale produselor, dar nu a oferit detalii. Rentabilitatea vanzarilor in 2023 a fost de 9%.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA