Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lexus depaseste Tesla si Mercedes in evaluarile de siguranta ale sistemului de asistenta pentru sofer

Majoritatea sistemelor nu dispun de masuri adecvate de siguranta pentru a preveni utilizarea abuziva si a mentine soferii concentrati, spune IIHS.



Sursa: jdpower.com


Un sistem de asistenta pentru sofer oferit pe berlina Lexus LS este singurul dintre cele 14 considerate „acceptabile” de Institutul de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor”, a declarat grupul independent nonprofit intr-un comunicat.


Sistemele Tesla, Mercedes-Benz si Volvo se numara printre cele 11 pe care IIHS le evalueaza „slab”, a spus IIHS.


Organismul a evaluat modul in care sistemele indeplinesc sarcini, inclusiv monitorizarea soferilor si reamintindu-le ca trebuie sa acorde atentie.


De asemenea, grupul a evaluat sistemele cu privire la procedurile pe care le urmeaza in situatii de urgenta, inclusiv atunci cand alertele destinate reangajarii soferilor sunt ignorate. Majoritatea sistemelor nu dispun de masuri adecvate pentru a preveni utilizarea abuziva si a mentine soferii concentrati, a spus presedintele IIHS, David Harkey.


„Unii soferi ar putea simti ca automatizarea partiala usureaza calatoriile lungi, dar exista putine dovezi ca face conducerea mai sigura”, a spus Harkey in declaratie.


„Asa cum au aratat multe accidente de profil, aceasta poate introduce noi riscuri atunci cand sistemele nu dispun de garantiile adecvate.”


Autopilot si Full Self-Driving Beta de la Tesla, ambele sunt caracteristici de asistenta pentru sofer care necesita supraveghere constanta deoarece  au fost printre sistemele care au evaluat slab.


Sursa: electrek.co


IIHS a declarat ca a evaluat software-ul care a precedat rechemarea in decembrie de catre companie a Autopilot, care a urmat unei investigatii de ani de zile de catre Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi.


Consumer Reports a declarat luna trecuta ca actualizarea software-ului Tesla, menita sa previna utilizarea necorespunzatoare, a fost insuficienta si a cerut agentiei federale sa revizuiasca retragerea.


Alte sisteme care au evaluat „slab” includ Active Driving Assistant Pro de la BMW, BlueCruise de la Ford si Pilot Assist de la Volvo.


IIHS a laudat mementourile de atentie ale sistemului Lexus Teammate si diferitele caracteristici de siguranta. Grupul a atribuit un rating „marginal” Super Cruise de la General Motors si Nissan ProPilot Assist cu Navi-link.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA