Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ford Galaxy I ( 1995 – 2000 )

Stateam intr-o zi si faceam activitati recreative pentru a trece peste momentele de dupa despartire si cineva m-a intrebat despre Ford Galaxy si am realizat ca nu exista nimic pe site despre acest autobuz care poate fi condus cu permis normal. Asa ca incepem cu Ford Galaxy I.



Construit in Portugalia ca o colaborare intre Ford si VW, Ford Galaxy I imparte tomberonul cu Seat Alhambra si VW Sharan. Dar macar a fost prima duba cu geamuri din afara SUA pentru cei de la Ford asa ca s-au gandit sa apelezi la niste producatori care stiau ce fac sau macar credeau ca stiu ce fac iar reteta a fost demna de dezastrul Fakirului atunci cand a tras lapte pe nas si a lesinat in direct. La fel cum si primul Galaxy a lesinat dupa doar 10 ani de activitate, spre deosebire de 20 de ani cat a fost in cazul lui Sharan pentru ca nemtii si-au dat seama ca nu le pasa suficient de mult de genul asta muzical-automobilistic. L-au lasat asa, ca o masina pe care o deseneaza orice copil de clasa a II-a intr-o pauza, nici macar la ora de desen.


Galaxy in schimb a fost un aproape succes pentru Ford pentru ca aveau deja o semi-reputatie si pentru ca Ford s-a straduit sa il faca mai sport si mai de Doamnele ajuta dar tot a fost un dezastru de masina si oricat de mult as face exercitii fizice in frig pentru a-mi stimula creierul pentru a scrie ceva pozitiv despre Galaxy, tot ce pot stimula la nivel de emis pareri este gluteus maximus-ul.


 


Ford Galaxy I rear aproapemasini


Motoare Ford Galaxy I


Benzina



  • 2.0 MPI Ford N9C 8v de 116 cai – Nu. Daca reusesti sa mai gasesti vreun Galaxy cu motorul asta, tot as spune pas. Si daca totusi arde focul nebuniei si insisti ca sa cumperi asa ceva, schimba distributia pe lant cat mai repede posibil si roaga-te ca blocul motor sa crape cat mai tarziu. Pentru ca nu e o chestiune de „daca”, ci de „cand”.

  • 2.3 MPI Ford Y5A 16v de 145 cai – Altceva. De fapt, e acelasi lucru ca motorul anterior doar ca are mai mult spatiu si mai multe valve si mai multa putere. Foarte important atunci cand cumperi un Galaxy.

  • 2.8 Vr6 AQP de 174 si 204 cai – Trebuie sa gasesc cumva un motiv pentru care ti-ai lua un Ford Galaxy I cu motorul asta si raspunsul este ca cel de 174 cai a fost singurul cu 4×4 disponibil. In rest, nu cred ca te intereseaza pentru ca asigurarea si impozitul pe 1 an deja costa mai mult decat masina. „Masina”.


Diesel


1.9 TDI de 90, 110, 116 si 131 cai – Adus din ograda VW si nu din tomberonul VW, clasicul, vesnicul, anticul 1.9 TDI care a spalat pe creier intreaga Europa, se afla si sub capota lui Galaxy. Nu imi dau seama daca motorul sta drept sau inclinat, daca ma iau dupa capota. La fel ca si pana acum, cele mai echilibrate sunt versiunile de 110 si 116 cai pentru ca versiunea de 90 e ca salariul – prea mic, iar cel de 131 e iarasi ca salariul – prea rar. As vorbi mai mult despre problemele specifice, dar la varsta si kilometrajele astea voi spune direct – tot. 


 


VW Sharan side 2 aproapemasini


Probleme Generale Ford Galaxy I



  • Probleme la cutia de viteze, indiferent ca vorbim despre manuala sau automata. Cutia manuala in 5 trepte are un caracter exploziv (la propriu), cutia manuala in 6 trepte are probleme la treptele 1 si 2, iar pentru motoarele diesel atunci cand isi da duhul poate lua si volanta cu ea. Pentru cutia automata TipTronic se recomanda schimbul de ulei la fiecare 60.000 de km altfel va exploda mai ceva decat manuala in 5 viteze. Desi am mari dubii ca vei gasi un Galaxy automat.

  • Te va lua cu transpiratii si nu pentru ca Galaxy e atat de intens ci pentru ca de obicei clima nu functioneaza datorita compresorului de clima facut din vise si sperantele ca aceasta „masina” va fi un succes pe piata. .

  • Stergatoarele intepenite si motorasele stricate ar trebui sa fie o problema pentru ca acele 2 hectare de parbriz stau foarte inclinat si cam ai nevoie de stergatoare.

  • Conductele de frana crapa asa ca Ford Galaxy I e masina oficiala „mergem inainte ca inainte era mai bine”.


 


Ford Galaxy I front side aproapemasini


Ford Galaxy I Verdict


Am intrat si eu pe internet sa vad cate mai exista. Pe autovit nu am gasit nimic, iar pe olx nu am gasit nimic la sectiunea autoturisme, in schimb am gasit doua modele la vanzare doar ca erau incadrate la materiale de constructii. Desi nu pare genul de masina din care poti construi ceva, dar macar e suficient de mare incat sa gazduiasca 15-20 de muncitori.


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand doar 2.8 Vr6 pentru ca realistic nu ai nimic de ales, iar baza sta in 1.9 TDI-ul de 110 si 116 cai asa ca mult noroc.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA