Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ford Galaxy II ( 2000 – 2006 )

In caz ca iti pui intrebari la fel cum mi-am pus si eu intrebari atunci cand m-am trezit din betie crunta si nu stiam unde ma aflu, atunci nu trebuie sa te panichezi. Ford Galaxy II este aici pentru tine.



Ford Galaxy II care de fapt este un facelift serios a lui Ford Galaxy I, pentru ca pe dedesubt sunt identice iar schimbarile sunt estetice dar suficient de estetice incat sa nu o mai recunosti. Si asta imi aduce aminte ca am imprumutat un prieten cu niste bani ca sa isi faca operatie estetica si acuma nu mai dau de el.


Asa ca nu voi avea mare lucru de spus dar gandesc la un pol divers optimismului dar nu opus caci altfel n-as avea nimic de spus. Pentru ca Veritasaga nu se asculta, se simte.


Ce aduce nou acest facelift?



  • Singurul lucru notabil pe care l-a adus acest facelift este pe partea cosmetica. Nu a fost un tratament radical in stilul Raluca Badulescu si nici nu si-a pus ochelari de soare cum avea Lizeta Haralambie, dar acum arata a Ford Galaxy si e Galaxy-ul care a ramas in inimile noastre. Iar acum interiorul a fost luat direct de pe Sharan si nu mai arata a Fiesta din ’54 toamna. Ceea ce nu doar ca te ajuta cu sanatatea mentala si vizuala si nu simti nevoia nestavilita de a-ti baga un blender in ochi la fel cum si Codrin Bradea simte nevoia nestavilita de a desface o bere la prima oara a diminetii, dar te ajuta si atunci cand vei cauta piese de interior, din dezmembrari.

  • S-a renuntat la vechiul motor de 2.0 benzina si a ramas doar 2.3-ul, care e acelasi benzinar de la Ford pentru ca nu s-a trecut inca la motoarele Mazda.


 


Ford Galaxy II front aproapemasini


Motoare Ford Galaxy II


Benzina



  • 2.3 MPI Ford Y5A 16v de 145 cai – La fel ca si la degeneratia anterioara de Galaxy, mare atentie la distributie si in special mare atentie la gasit unul pentru ca fiabilitatea le-a maturat pe toate.

  • 2.8 Vr6 VW AQP de 174 si 204 cai – Motorul VW si singurul care venea cu optiunea de 4×4, dar care nu s-a vandut pentru ca prea putini oameni s-au uitat lasciv la un Ford Galaxy II si au zis „mmm, da, asta este masina cu care vreau sa fac liniute sau sa escaladez Raraul”. Puncte bonus pentru partea de impozit si asigurare.


Diesel


1.9 TDI de 90, 110, 116 si 131 cai – Clasicul in viata 1.9 TDI, unde deja am obosit sa ma tot repet la fel cum oboseau parintii tai sa iti tot repete „cat face 4 x 6???” cand erai in clasa a 3-a si nu te descurcai cu temele si oricat de mult te intrebau si se repetau tu doar plangeai. Recomand versiunea de 116 cai pentru ca 90-ul se deplaseaza la fel cum ma deplasez eu spre munca, iar cel de 131 de cai e mai rar decat un agent imobiliar cinstit. La varsta lor recomand sa verifici absolut tot, nu doar turbina, injectoarele, volanta, suportii motor sau EGR-ul. 


 


SONY DSC


Probleme Generale Ford Galaxy II



  • Clima ramane o problema recurenta pentru ca asta e un produs facut in colaborare cu VW si compresorul de clima e o problema recurenta la generatia asta de masini.

  • Ploua in masina pentru ca Ford.

  • E un produs facut in colaborare cu VW deci trebuie sa vina si momentul complementar despre senzorul ABS.

  • Conductele de frana ruginesc si cedeaza pentru ca Ford merge pe deviza „mergem inainte ca inainte era mai bine”.


 


Ford Galaxy II side aproapemasini


Ford Galaxy II Verdict


Ti-am zis ca o sa fie un articol scurt ca momentele intime. Pentru ca nu au facut mare lucru cu acest facelift, dar cel mai important este ca piesele de la interior se potrivesc cu cele de pe Sharan, asa ca daca ai de cumparat chestii, poti apela cu incredere la dezmembrari. Si acum arata a Ford Galaxy, nu mai arata a un Fiesta indopat.


Ce motoare recomand? Pentru benzina nu recomand nimic in esenta dar daca tot trebuie atunci 2.8 Vr6 de 204 cai si asa macar stii o treaba. Dar baza ramane 1.9 TDI-ul de 110 si 116 cai.


Scrie un raspuns
  • Zero barat mai sus

    2024-04-02 14:51:20

    Dacă Ford e coteț Volkswagen e cușcă 😂

  • Zero barat mai sus

    2024-04-02 14:51:20

    Dacă Ford e coteț Volkswagen e cușcă 😂

  • Zero

    2024-03-31 02:36:37

    Ford e kotet mai bine cumparativa saran! Wolgswagen tot wolgswagen ramane e cea mai smekera duba si merge si la munca si la nunta nu te faci de ras

  • Zero

    2024-03-31 02:36:37

    Ford e kotet mai bine cumparativa saran! Wolgswagen tot wolgswagen ramane e cea mai smekera duba si merge si la munca si la nunta nu te faci de ras


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA