Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ford Galaxy III ( 2006 – 2015 )

Cand te gandesti la Galaxy, te gandesti la posteriorul lui Nicki Menaj. Daca esti microbist, te gandesti la microbi…asta, te gandesti la Real Madrid. Iar daca te gandesti la masini, cel mai probabil te gandesti la Ford Galaxy III. Cel mai galactic dintre galactici.



Practic, Ford Galaxy III a stat la jumatatea centrului, prins de radiatii, in epoca in care dubele cu geamuri erau relevante si erau singura alternativa la transportat 30-40 de inci fara sa iti cumperi un SUV de 3 litri si fara sa iti cumperi propriul taxi-maxi si sa il umpli cu cazmale, cu sape, cu ce-o fi cu fiare d’alea cu spraiuri d’alea de se da cu corent pa la urechi am copil mic a-mi omori copilu a-mi faci atata puscarie.


Suntem undeva prin 2006 si SUV-ul / cross-over-ul de buget inca nu aparuse pe piata asa ca singurele variante de a transporta cu masina ta 45-50 de oameni erau ori un monovolum (duba cu geamuri) gen Sharan sau Galaxy, sau un SUV de 6 tone si motoare verticale cu opturi americane si figuri e-germane pentru ca realistic pe atunci nu existau SUV-uri cu motoare sub 3 litri in afara de ocazionalul Rav4, in rest aveai cateva cu motoare de fix 3 litri gen X5 sau Touareg, dar in acele vremuri de glorie si risipa SUV-urile responsabile aveau motoare responsabile. Patrol, Pajero, Land Cruiser, Range Rover, cocaina si Cayenne.


Asa ca te orientai spre dubele cu geamuri si aveai cei trei mari – Ford Galaxy, Renault Espace si VW Sharan intr-o oarecare masura dar realistic Galaxy si Espace s-au tras de zonele intime pentru a gazdui zonele tale intime si a intregii familii care s-a nascut din zonele tale intime. Pentru ca daca nu esti taximetrist si te uiti la genul asta de masina ca si posesor privat, atunci clar ai niste zone intime foarte productive. Practic, ai salvat demografia Europei cu propriile tale maini.


La fel cum si Ford Galaxy III si-a luat soarta in propriile maini, pentru ca generatia asta de Galaxy nu mai e un Sharan cu sigla Ford cum era prima generatie, aici avem un Ford get-beget, dar doar ca nu cumperi un model cu un motor pe benzina de la Mazda. Asta pentru ca povestea de dragoste dintre Ford si VW s-a terminat aproape la fel de brusc ca povestea de dragoste dintre Eduard Mihail Andreianu si Elena Vascu, dar nu la fel de brusc ca povestea de dragoste dintre statul roman si banii nostri pentru ca povestea aceea nu se termina vreodata, si Ford s-a decis sa isi construiasca propriul Galaxy, cu toate problemele Ford dar si cu punctele bune Ford.


10 metri patrati de masina





Ai putea spune ca exagerez putin dar vei ramane murdar la fund cand vei afla cat de putin am exagerat. Cu 4,820 mm lungime si 1,925 mm latime, Ford Galaxy III ocupa 9,3 metri patrati, echivalentul unui apartament cu 2 camere in Cluj care se inchiriaza lunar cu pretul de achizitie al unui Ford Galaxy III. Si da, Galaxy e mai mare decat Zafira si decat Espace si se ia de gat cu autobuzul suprem al vremurilor, Renault Grand Espace.

Si pe langa avantajul marimii, Ford Galaxy III e un Ford deci ramane si cel mai dinamic monovolum din clasa lui, in cazul in care iti pasa de asemenea chestii. De asta l-am lasat la sfarsit.



























Ford Galaxy III front side aproapemasini


Motoare Ford Galaxy III


Benzina



  • 1.6 EcoBoost de 160 cai – Cel mai dinamic motor pentru cel mai dinamic Ford. Oare? Foarte bun motor pentru Focus, comic pentru Kuga, oarecum decent pentru Mondeo dar pentru Galaxy? Nu are ce cauta aici cum nu am nici eu ce cauta la mai putin de 200 de metri distanta de gradinite sau de femei. Dar daca totusi insisti pentru motorul asta, trebuie doar sa schimbi conducta de antigel pentru ca piesa originala crapa si motorul ramane fara antigel si ia foc pentru ca termostatul de la Ford evident ca nu citeste vreo problema.

  • 2.0 MPI LF-DE de 145 cai – Ford a renuntat la vechiul Zetec si suntem in perioada in care foloseste motoare de origine Mazda dar nu ma convinge nici pe Mazda 5, nici pe Galaxy.

  • 2.0 EcoBoost de 204 cai – Asta ar fi singurul Galaxy III cu adevarat sport si in momentul in care am delirat acest articol erau chiar si 12 (doisprezece) Ford Galaxy III cu motorul asta pe mobile.de, iar pe site-urile din Romanistan nu era nici un exemplar. La fel ca si in cazul lui 1.6 EcoBoost, schimba conducta de antigel si vei fi in regula.

  • 2.3 Duratec L3-DE de 175 cai – Versiunea de 2.3 a motorului Mazda iarasi nu ma convinge ca e potrivit pe Galaxy la fel cum nici tu nu iti vei convinge nevasta ca ai baut doar doua beri aseara. Impozit mai mare, asigurare mai scumpa, consum mai mare si performante modeste. Practic, tu la 50 de ani. Si consum de ulei.


Diesel



  • 1.8 TDCi de 101 si 125 cai – Nu. Singurul diesel get-beget marca Ford si e genul ala de diesel care anunta intreg cartierul ca a pornit. Si pe langa zgomotul puternic de pietris cazand din roaba, 1.8 TDCi-ul e faimos pentru apetitul pentru injectoare la fel cum au toti betivii apetit pentru o shaorma cinstita la 4 dimineata. Cicalaca cichi cea, cica cica cichi cea, esti bengoasa, Cicalaca cichi cea, cica cica cichi cea, si jegoasa, Cicalaca cichi cea, toata lumea striga, danseaza si se distreaza, bine bine bine rupe fusta dupa tine si bikinii dupa mine. Huba. Buba. Huba buba buba.

  • 2.0 TDCi DW10 de 130 si 140 cai – Toata lumea huba, sa se strige huba, huba huba uba buba uba toata lumea huba huba. Ai temperatura nu mai ai dantura…stai…despre ce vorbeam? A da, motorul de 2 litri diesel e cumparat sub licenta de la PSA si e un motor decent ca si fiabilitate si nu mai e pfai zbolito, in afara de ocazionelele probleme la turbina. Dar la varsta lui e ca oricare 2 litri diesel din 2006 cu 186,000 km reali asa ca verifica orice.

  • 2.2 TDCi DW10 de 175 cai – Un fel de bicicleta a satului, motorul de 2.2 diesel cu o turbina de la PSA si-a facut treaba cu demnitate pe oriunde a mers, de la Outlander la Transit la Evoque si la Galaxy. Doar ca in cazul lui Galaxy va trebui sa iei de la gura celor 17 copii pe care ii ai, ca sa poti plati impozitul de 4 ori mai mare decat pentru motorul de 2 litri. Si vrei sa ii vinzi plangand si infometati?


 


Ford Galaxy III rear aproapemasini


Probleme Generale Ford Galaxy III



  • E un Ford deci vine momentul complementar legat de cutia powershift cu dublu ambreiaj, pentru ca a fost una din primele cutii automate cu dublu ambreiaj de pe piata si va trebui sa schimbi ambreiajul si volanta la fiecare rampa sau plecare de pe loc.

  • Nu ai roata de rezerva. Ceea ce e mare pacat, pentru ca nu ai nevoie de cric la masina asta pentru ca mereu ai 7-8 pasageri cu tine si pot ridica masina pentru tine.

  • E un Ford din 2005-2015 deci trebuie sa vina si momentul complementar despre problemele electrice si senzorul ABS.

  • Nu e neaparat o problema generala, dar Ford Galaxy III e foarte lat asa ca fa-ti temele bine, e cam cat un X6 de lat.

  • In caz ca iti pasa, Ford Galaxy a fost una din cele mai populare si mai bune masini de taxi la vremea ei, asa ca astazi ai sanse mari sa cumperi un fost taxi. Repet, daca iti pasa.


 


Ford Galaxy III side aproapemasini


Verdict Ford Galaxy III


Pentru categoria ei, Ford Galaxy III a fost una din cele mai bune piese ale vremurilor ei. Si daca astazi vrei sa cari muncitori, intreaga familia extinsa inclusiv prin alianta, materiale de constructii, aprovizionarea saptamanala pentru magazinul Metro, atunci Ford Galaxy III ramane una din cele mai bune optiuni la ora actuala. Doar sa fii treaz atunci cand il cumperi si sa iti asumi acei 9,3 metri patrati de masina.


Ce motoare recomand? Pentru benzina 2.0 EcoBoost de 204 cai pentru ca daca tot ai suficiente probleme incat sa cauti un Galaxy pe benzina, macar fa-o responsabil. Dar batalia reala se da intre 2.0 TDCi si 2.2 TDCi. La revedere domnule prim ministru!


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-05-09 08:55:50

    Salutare Ion, Cutia automata sa nu aiba, in rest nu ar trebui sa ai emotii. Dar tot sa verifici masina, ca orice masina de altfel. Succes!

  • AproapeMasini

    2024-05-09 08:55:50

    Salutare Ion, Cutia automata sa nu aiba, in rest nu ar trebui sa ai emotii. Dar tot sa verifici masina, ca orice masina de altfel. Succes!

  • Ion Nicula

    2024-05-07 09:37:58

    Salut! Doresc să cumpăr cu Galaxy din 2011, 2.0, 163cp, vad că nu ai spus despre aceasta motorizare, adică de 163 de cp. Posibil sa fie softat?

  • Ion Nicula

    2024-05-07 09:37:58

    Salut! Doresc să cumpăr cu Galaxy din 2011, 2.0, 163cp, vad că nu ai spus despre aceasta motorizare, adică de 163 de cp. Posibil sa fie softat?

  • AproapeMasini

    2024-04-19 10:42:24

    Salutare Cristi, Atunci Chevrolet sa fie! Sunt masini oneste. Succes!

  • AproapeMasini

    2024-04-19 10:42:24

    Salutare Cristi, Atunci Chevrolet sa fie! Sunt masini oneste. Succes!

  • Cristi

    2024-04-18 17:40:23

    Multumesc de raspuns, Chevy ma tenteaza ca e benzina si avantajos la pret, am avut multe diesel si m am saturat de injectoare, egr, dpf ,turbina, toate costuri maricele, asa ca mi as asuma un consum de 2-3 litrii in plus la un 1.8,simplu, fara figuri:)), ca galaxy pe benzina ,slabe sanse, sunt greu de gasit.

  • cristi

    2024-04-18 17:40:23

    Multumesc de raspuns, Chevy ma tenteaza ca e benzina si avantajos la pret, am avut multe diesel si m am saturat de injectoare, egr, dpf ,turbina, toate costuri maricele, asa ca mi as asuma un consum de 2-3 litrii in plus la un 1.8,simplu, fara figuri:)), ca galaxy pe benzina ,slabe sanse, sunt greu de gasit.

  • AproapeMasini

    2024-04-14 10:16:02

    Salutare Cristian, Diferenta principala e data de modul de utilizare. Daca vei merge mai mult oras si ocazional in afara, atunci Chevy Orlando. Daca vei merge mai mult extern, atunci Galaxy. In rest, ambele sunt decente. Succes!

  • AproapeMasini

    2024-04-14 10:16:02

    Salutare Cristian, Diferenta principala e data de modul de utilizare. Daca vei merge mai mult oras si ocazional in afara, atunci Chevy Orlando. Daca vei merge mai mult extern, atunci Galaxy. In rest, ambele sunt decente. Succes!

  • Cristi

    2024-04-13 21:09:38

    Salut, oscilez intre un Galaxy 2.0 diesel 140 cp,2009 si un chevrolet orlando 1.8 benzina an 2012, care ar fi mai ok ca si costuri, probleme ce pot interveni, inafara de consum.Multumesc.

  • cristi

    2024-04-13 21:09:38

    Salut, oscilez intre un Galaxy 2.0 diesel 140 cp,2009 si un chevrolet orlando 1.8 benzina an 2012, care ar fi mai ok ca si costuri, probleme ce pot interveni, inafara de consum.Multumesc.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA