Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mini pregateste debutul Aceman, primul sau model complet electric

Aceman este un inlocuitor indirect pentru masina compacta Mini Clubman, care se vinde lent.



Sursa: bmwgroup.com


Noul SUV mic Aceman al lui Mini, care va debuta pe 24 aprilie la Salonul auto de la Beijing, va avea caracteristicile de conducere „go kart” ale marcii, in ciuda faptului ca este un model integral electric, a declarat Oliver Zipse, CEO al BMW Group.


Aceman este un produs nou pentru brand, care se situeaza intre masina mica Cooper si SUV-ul Countryman, care a crescut semnificativ, a spus Zipse.


„Aceman este, fara indoiala, un Mini, in interior si in exterior, cu un design distinctiv, senzatie de kart si in ton digital cu vremurile”, a declarat Zipse la conferinta de presa anuala a BMW din 21 martie.


Aceman este un inlocuitor indirect pentru masina compacta Mini Clubman, care se vinde lent. Este mai scurt, cu 4075 mm lungime, comparativ cu 4266 mm pentru Clubman, dar va gazdui cinci pasageri si bagajele acestora.


Mini a spus ca Aceman va folosi un pachet de baterii de 54,2 kilowati/ora, folosit la comun cu versiunea cu autonomie mai lunga a noului Cooper complet electric.


Pentru Aceman nu a fost oferita o autonomie, dar aceeasi baterie de la Cooper este citata ca avand o autonomie maxima de 402 km (250 mile). Un acumulator mai mic de 41 kWh reduce autonomia lui Cooper la 305 km.


Aceman va fi al treilea model electric al Mini, dupa lansarea versiunilor EV ale lui Cooper si Countryman. Cooper si Countryman au optiuni de motor cu combustie. Aceman este primul Mini care va fi vandut doar ca vehicul complet electric.


Mini nu a dezvaluit preturile, dar Aceman este de asteptat sa se situeze intre pretul de pornire de 30.000 de lire sterline (38.000 de dolari) al Cooper-ului electric pe piata sa de origine din Marea Britanie si al Countryman EV, care costa 42.080 de lire sterline.


Sursa: topgear.com


Aceman va fi un rival direct cu versiunea cu baterie electrica a lui Jeep Avenger, care incepe de la 34.800 de lire sterline in Marea Britanie, si al Volvo EX30, care costa de la 33.795 de lire sterline.


BMW le-a aratat Aceman-ului dealerilor sai din SUA, un indiciu ca ar putea fi vandut in America de Nord.


Vanzarile globale de vehicule Mini au crescut cu 0,8%, pana la 295.358 de masini anul trecut. Mini hatchback, acum redenumit Cooper pe toate pietele, a fost cel mai vandut, cu 155.607 de unitati.


BMW isi propune ca Mini sa fie o marca complet electrica pana la „inceputul anilor 2030”.


Modelul Aceman va fi construit in China alaturi de Cooper electric de catre societatea comuna BMW-Great Wall Motor Spotlight Automotive.


Incepand din 2026, ambele vehicule electrice vor fi construite si in uzina Mini din Oxford, Anglia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA