Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alfa Romeo redenumeste SUV-ul Milano in Junior

Filiala Stellantis a suparat sindicatele si politicienii italieni denumind masina Milano, primul vehicul complet electric al Alfa Romeo, dupa orasul natal al marcii cand va fi construita in Polonia.



Sursa: carscoops.com


Alfa Romeo si-a redenumit noul SUV mic Junior, in urma unei dezbateri tot mai mari cu guvernul italian privind utilizarea numelui unui oras italian, Milano, pentru o masina care va fi produsa in Polonia.


Alfa Romeo a luat decizia luni dupa-amiaza de a schimba numele dupa o confruntare cu oficiali din Ministerul Industriei si Made in Italy vineri, la doua zile dupa ce Milano a fost dezvaluit miercuri la Milano.


CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, a declarat luni ca compania a aratat autoritatilor o explicatie detaliata cu privire la motivul pentru care a considerat ca folosirea numelui Milano este corecta pentru o masina care a scris „made in Poland” pe un stalp, dar a decis sa schimbe numele pentru a evita conflictele ulterioare.


„Cand treci la discutii politice, pierzi imediat jumatate din cumparatori si am vrut sa prevenim acest lucru”, a spus Imparato intr-o conferinta de presa.


Imparato a adaugat ca impactul financiar al schimbarii numelui va fi neglijabil, avand in vedere ca productia nu a inceput inca si ca foarte putine proiecte de marketing vor trebui abandonate.


Numele Junior a aparut pe o serie de modele Alfa Romeo, inclusiv versiuni ale seriei 105 coupe si un coupe sport de productie limitata, proiectat de Zagato, in anii 1970. De asemenea, fusese propus ca un posibil nume pentru SUV-ul mic inainte de a fi ales Milano.


Milano, acum Junior, este construita la uzina Stellantis din Tychy, Polonia, alaturi de modelele Jeep Avenger si Fiat 600, primele livrari fiind programate pentru septembrie. Va fi prima Alfa Romeo care va fi produsa in intregime in afara Italiei.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat saptamana trecuta ca Milano trebuie sa fie construit in afara Italiei pentru a fi competitiv.


„Daca ar fi fost construit in Italia, un Milano ar fi pornit de la aproximativ 40.000 de euro in loc de 30.000 de euro, limitandu-si potentialul pe piata”, a spus Tavares saptamana trecuta in timpul unei mese rotunde la Milano, la lansarea noului model.


Numele Milano amenintase sa devina un cosmar politic pentru Stellantis. Aproape imediat dupa dezvaluirea masinii saptamana trecuta, ministrul italian al industriei, Adolfo Urso, a criticat producatorul auto pentru ca a produs primul vehicul complet electric al Alfa Romeo in strainatate, declarand ca decizia producatorului auto a incalcat legea italiana si a induce in eroare consumatorii.


Legea mentionata de Urso spune ca este ilegal sa se prezinte un produs de fabricatie straina ca provenind din Italia. De obicei, a fost invocat impotriva produselor alimentare, de exemplu branza „parmezan” produsa in SUA, care seamana cu „parmigiano” din Italia.


„O masina numita Milano nu poate fi produsa in Polonia. Acest lucru este interzis de legea italiana”, a spus Urso la Torino, referindu-se la legislatia din 2003 care vizeaza produsele „cu sunet italian” care pretind in mod fals ca sunt italiene.


Sursa: insideevs.com


Plangerea lui Urso cu privire la Milano este cea mai recenta dintr-un razboi de cuvinte intre guvernul nationalist al premierului Giorgia Meloni si Stellantis, in timp ce cele doua parti poarta discutii asupra unui plan de crestere a productiei auto interne la un milion de unitati.


Meloni l-a acuzat pe Stellantis, singurul producator de automobile major al tarii, ca ia in considerare interesele Frantei fata de cele italiene si a descris nasterea grupului drept o „presupusa” fuziune care „deghiza de fapt o preluare franceza”.


Adresandu-se jurnalistilor, Imparato a spus ca argumentele prezentate autoritatilor italiene includ o serie de puncte:



  • Numele Milano a fost ales ca un omagiu adus orasului in care Alfa s-a nascut in 1910 si a terminat primul intr-un sondaj web cu entuziastii Alfa („Junior” a fost pe al doilea) realizat vara trecuta.

  • Alfa nu s-a prefacut niciodata ca spune sau sugereaza ca masina a fost construita in Milano sau in Italia

  • Milano/Junior a fost proiectat si realizat in Italia

  • „Fabricat in Polonia” este mentionat clar intr-un numar de identificare a vehiculului pe un stalp

  • Exista o serie de masini care poarta numele oraselor care nu au legatura cu site-urile lor de productie (de exemplu, Kia Sorento si Rio, Nissan Murano, Hyundai Santa Fe si Tucson; Toyota Tacoma si Chevrolet Malibu)

  • Alfa a anuntat in urma cu 18 luni ca viitoarea sa masina mica va fi construita in Polonia


Dupa succesul Giulia si al versiunii sale Giulia Sprint GT coupe, proiectata de Giugiaro pentru Bertone, Alfa a cautat sa atraga clienti mai tineri dornici de o masina sport la preturi accesibile si a creat GT 1300 Junior, cu un motor mai mic.


Alfa folosise si numele Junior pentru codul intern al masinii mici care avea sa fie lansata ca MiTo, combinand identificarea placutei de inmatriculare a orasului Milano, unde fusese proiectat, si Torino (Torino in italiana) unde a fost produs.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA