Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dongfeng China ia in considerare fabricarea a 100.000 de masini hibrid pe an, in Italia

Guvernul italian va oferi Dongfeng optiuni pentru locatiile de productie in urmatoarele cateva saptamani.



Sursa: reuters.com


Dongfeng Motor Group din China este in discutii timpurii cu guvernul italian cu privire la fabricarea de masini in tara pentru a ajuta la stimularea afacerilor sale internationale.


Dongfeng, partener al producatorului Fiat Stellantis, se gandeste la o fabrica in Italia cu o capacitate de a produce peste 100.000 de vehicule anual, a declarat marti Qian Xie, care conduce operatiunile in Europa.


Italia a incercat sa atraga un alt producator de automobile in tara dupa ce s-a infruntat cu planurile Stellantis de a reduce locurile de munca si de a muta pozitii in locatii cu costuri mai mici.


„Italia este una dintre cele mai mari piete de automobile din Europa si pentru un producator auto chinez care are productie locala inseamna ca putem furniza toate celelalte tari din zona”, a spus Xie intr-un interviu la Milano.


Discutiile cu Roma sunt in desfasurare si guvernul ii va oferi lui Dongfeng cateva optiuni pentru site-urile de productie in urmatoarele cateva saptamani, a spus el.


Planul poate stabili guvernul si Stellantis pentru divergente mai profunde. CEO-ul Carlos Tavares a avertizat la inceputul acestei luni ca va trebui sa ia „decizii nepopulare” daca un producator chinez de vehicule electrice s-ar instala in Italia.


Dongfeng Motor, care pe langa fabricarea de masini Peugeot si Citroen cu marca Stellantis in China, colaboreaza si cu Honda si Nissan, este sub presiune acasa, unde cererea de masini pe benzina a scazut.


De la atingerea maxima in 2017, la 2,83 milioane de livrari, vanzarile Dongfeng au scazut cu 38%, pana la 1,72 milioane anul trecut.


„In Italia puteti profita de toata mostenirea puternica pe care o are tara in industria auto”, a spus Xie.


Sursa: dongfeng-global.com


El a spus ca, in ciuda faptului ca Dongfeng crede „cu tarie” intr-un viitor electric, de acum pentru Italia, producatorul auto va trebui sa se concentreze pe masinile hybrid.


Italia este in urma fata de europeni in ceea ce priveste adoptarea vehiculelor electrice. Anul trecut, vehiculele alimentate cu baterii au reprezentat aproximativ 4% din vanzari, cu mult sub media europeana de aproape 15%, potrivit firmei de consultanta AlixPartners.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA