Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Xpeng promoveaza software-ul super rapid

Exporturile Xpeng ar putea creste la aproximativ 10% din vanzarile sale in acest an, pe masura ce producatorul auto va intra pe noi piete.



Sursa: cnevpost.com


Producatorul chinez de vehicule electrice Xpeng a declarat ca ar putea construi masini in Europa, unde spera sa foloseasca software-ul sau „ciclu super rapid” si upgrade-urile de inteligenta artificiala pentru a creste vanzarile.


Copresedintele Xpeng, Brian Gu, a declarat ca producatorul auto exporta in prezent cantitati mici din vehiculele sale electrice, dar un mediu de reglementare in schimbare din Uniunea Europeana l-ar putea determina sa-si reevalueze strategia.


„Nu exista nicio strategie care sa fie fixata in piatra”, a spus Gu. „Trebuie sa rezolvam ceea ce este necesar pentru a concura acolo. In acest moment, facem intrari pe piete cu produsele noastre produse in China”.


Eforturile de export ale producatorilor chinezi de vehicule electrice au fost analizate in Europa si SUA, ale caror guverne acuza China ca exporta supracapacitate.


Comisia Europeana a inceput sa investigheze in octombrie daca vehiculele electrice mai ieftine, fabricate in China, beneficiaza in mod nedrept de subventiile de stat. China a numit ancheta protectionista.


Xpeng doreste ca afacerile sale internationale sa constituie o parte mai mare din vanzarile totale. Anul acesta, ponderea sa ar putea creste la aproximativ 10% de la aproximativ 1 pana la 2% anul trecut, a spus Gu.


Xpeng vinde deja in Germania, Tarile de Jos si Norvegia si intentioneaza sa intre pe alte piete europene, inclusiv Franta, Italia si Marea Britanie.


Xpeng vede SUA ca o piata importanta si un obiectiv pe termen lung, dar „mediul provocator” face dificila conceperea „un plan de intrare indraznet” in acest moment, a spus Gu.


Fondatorul si CEO-ul Xeng, He Xiaopeng, a declarat ca upgrade-urile sale de software si inteligenta artificiala vor intra intr-un „ciclu super rapid” din luna mai si ca spera ca utilizarea platformei sale se va extinde in alte tari asiatice si in Europa.


Sursa: arenaev.com


In timp ce producatorii de automobile rivali chinezi au redus costurile pe fondul unui razboi al preturilor, Xpeng a spus ca va investi mult in inovarea tehnologica, deoarece cumparatorii cauta din ce in ce mai multe caracteristici de inalta tehnologie atunci cand aleg masini.


„Anul acesta, cred ca Xpeng ii va depasi cu mult pe toti rivalii din China in domeniul tehnologiei de conducere autonoma”, a spus el la spectacolul de la Beijing.


In februarie, Xpeng a declarat ca planuieste sa angajeze 4.000 de oameni in acest an si sa investeasca 3,5 miliarde de yuani (482 de milioane de dolari) in AI pentru conducerea autonoma.


Xpeng este unul dintre cele mai bine vandute startup-uri EV din China. Are VW Group ca actionar dupa ce producatorul auto german a investit aproximativ 700 de milioane de dolari pentru un pachet de 4,99%.


VW a dezvoltat o noua arhitectura pentru masini inteligente si electrice cu Xpeng, care va ajuta producatorul auto german sa ofere modele mai accesibile.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA