Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Studiul Porsche a concluzionat ca aluminiul ar putea reduce greutatea Taycan

Studiul realizat de Alumobility a constatat ca schimbarea structurii modelului electric Taycan la cea din aluminiu ar putea reduce greutatea cu aproximativ 40%.



Sursa: motor1.com


Un nou studiu realizat de Porsche si un consortiu de producatori de aluminiu concluzioneaza ca inlocuirea acoperisului cu otel greu a berlinei electric Taycan cu aluminiu i-ar reduce greutatea cu aproximativ 40%, fara a sacrifica performanta sau siguranta.


Cercetarea, lansata pe 23 aprilie, a mai descoperit ca trecerea la un sasiu din aluminiu ar reduce numarul de piese de productie utilizate cu aproximativ 20% si ar simplifica procesul de fabricatie.


Studiul a fost realizat de Porsche si Alumobility, o asociatie a producatorilor importanti de aluminiu pentru automobile, care include Constellium, Novelis si Speira.


Cercetarea vine in timp ce producatorii de automobile si furnizorii se straduiesc sa gaseasca cat mai multe reduceri de greutate pentru a ajuta la eficienta vehiculelor electrice, in speranta de a aborda o problema cheie in randul potentialilor cumparatori, autonomia bateriei. Studiul sustine afirmatia producatorilor de aluminiu catre producatorii de automobile ca piesele din aluminiu ii pot ajuta sa-si atinga obiectivele de usurare si sa-si faca fabricile mai eficiente.


„Poate fi un salt pentru producatorii care nu au folosit niciodata aluminiu inainte”, a spus directorul tehnic Alumobility, Mark White. „Vrem sa stimulam acest salt. Daca faci o masina din aluminiu, ai nevoie de mai putine piese, mai putine imbinari si mai putine combinatii de ecartament, ceea ce inseamna ca costul de fabricatie al masinii este mai mic. Este un stimulent mare.”


White a spus ca studiul arata modul in care producatorii de automobile pot trece in cele din urma intr-o „bucla virtuoasa”, in care reducerea greutatii duce la companiile fie sa fie capabile sa faca bateriile existente mai eficiente, fie sa fie capabile sa reduca dimensiunea unei baterii, in ambele cazuri conducand la modele EV, care ar trebui sa atraga mai multi cumparatori.


„Bateriile sunt grele”, a spus el. „Este putin probabil sa ne intoarcem vreodata la BEV-uri neutre din punct de vedere al greutatii in comparatie cu vehiculele cu motor cu ardere interna. Deci, unde altundeva putem economisi o greutate semnificativa pentru a compensa acele baterii? Este in sasiu”.


Jens Christlein, director de cercetare si dezvoltare pentru caroserie in alb la Porsche, a declarat ca studiul i-a oferit informatii tehnice „de ultima generatie” privind structurile usoare, care ii vor informa in luarea deciziilor.


„Cooperarea cu Alumobility si intreaga sa echipa a fost foarte eficienta si a oferit multe caracteristici interesante care ne vor ajuta sa ne optimizam si mai mult masinile in vederea analizarii performantei”, a spus el intr-un comunicat.


Sursa: motor1.com


Pentru marci precum Porsche care acorda prioritate performantei, vehiculele usoare pot ajuta modelele mai sportive, inclusiv cele neelectrice, sa aiba performante mai bune.


La inceputul lunii aprilie, Porsche a dezvaluit un Cayenne GTS improspatat, cu trei pachete usoare pentru cumparatori, care pot reduce greutatea crossover-ului cu pana la 30 de kilograme.


Producatorii de aluminiu ii propun pe producatorii auto cu privire la beneficiile materialului lor fata de otel, deoarece industria produce mai multe vehicule electrice. In timp ce ponderea vehiculelor cu caroserii realizate in principal din aluminiu a crescut in ultimii ani, otelul ramane materialul dominant in industrie. Producatorii de automobile, inclusiv Porsche, opteaza adesea pentru un amestec de materiale diferite, deoarece iau in considerare obiectivele de greutate si performanta, emisiile de carbon, siguranta si alti factori.


White a spus ca Alumobility lucreaza la un studiu similar cu un alt producator de automobile, de asemenea, orientat spre realizarea unui caz pentru aluminiu.


„Trebuie sa aratam ca prin eliminarea greutatii, putem pastra performanta si imbunatati gama si orice altceva”, a declarat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA